Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam okazję tanio powiększyć blat od szafki z myślą późniejszego postawienia większego akwarium. Umyśliłem sobie by wystawił z każdej strony po 10 cm co dałoby wymiar 140X60, gdyż takie akwarium maksymalnie wejdzie mi na ścianę. W związku z tym nasuwa mi się pytanie.Czy ktoś przerabiał już tak szafkę i jaki to byłby efekt wizualny i czy akwarium na takim blacie byłoby bezpieczne, blat byłby z tych grubszych, kuchennych.

Opublikowano

Ja tak zrobiłem że swoją komodą. Co prawda nie 10cm z każdej strony bo około 6cm z boków i przodu. Użyłem blatu kuchennego 36mm bodajże. Efekt wizualny sam oceń:
ca8f45c73e5063b8f0c847a3a5875f83.jpg

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Sławku jaki efekt wizualny i jaki blat wystarczy ^_^- to poszukaj zdjęcia Jarka czyli FishMagic gdzieś nie dawno umieścił ale w innym temacie - tam masz jego baniak na szafce i to stoi od 2 lat. Może jak przeczyta to ci tu wklei - jak byłem mocno zdziwiony.

Opublikowano
Ja tak zrobiłem że swoją komodą. Co prawda nie 10cm z każdej strony bo około 6cm z boków i przodu. Użyłem blatu kuchennego 36mm bodajże. Efekt wizualny sam oceń:
ca8f45c73e5063b8f0c847a3a5875f83.jpg

Ładnie, pokrywa też pasuje idealnie - sam robiłeś? Plexa?
Opublikowano

Tak pokrywę sam robiłem. Wykonana jest z płyt pcv w środku a na zewnątrz płyta Hips.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

• Dziękuję 1