Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Z tego co przeczytałem na forum, Aquael 2000 skręcony na maksa robi pralkę w akwariach 240l, natomiast u mnie, skręcony na maksa i skierowany w górę ledwo porusza taflą wody :( Jak uważacie? Te filtry tak mają? czy po prostu mi trafił się taki egzemplarz?  

Edytowane przez AFOL
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, AFOL napisał:

Jak uważacie? Te filtry tak mają? czy po prostu mi trafił się taki egzemplarz?  

...coś masz nie tak. Ja w 240 litrach mam wypływ na 1/3 możliwości i zapewnia mi i napowietrzanie i cyrkulację. Mam tylko gęstą gąbkę. Ale jeżeli masz nawet filtr z gąbką i ceramiką w module ( bo nie napisałeś) to i tak nie powinien tak pracować. Jak nowy to reklamuj. Chyba ,że go rozbierałeś i źle złożyłeś bo często zdarza się ,że wirnik jest wtedy blokowany przez taką małą miseczkę w którą wchodzi końcówka ośki, Sprawdź to .

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano

Przy oryginalnej to Farfocle mi pływają, musiałem dokupić drobną. Dodatkowo do pojemnika dodałem watę silikonową, tapicerską zobaczymy jak się będzie spisywać.

Opublikowano

Wybaczcie ale tytuł mówi tylko o pompie o pełnej nazwie Aquael Circulator 2000 i nie wiadomo czy TURBO czy nie.

Kolego autorze bardzie precyzyjnie i z opisem - przez takie wpisy jak twój

Dnia 18.10.2016 o 06:36, AFOL napisał:

Z tego co przeczytałem na forum, Aquael 2000 skręcony na maksa robi pralkę w akwariach 240l, natomiast u mnie, skręcony na maksa i skierowany w górę ledwo porusza taflą wody :( Jak uważacie? Te filtry tak mają? czy po prostu mi trafił się taki egzemplarz?  

krążą w internecie dowolne teorie i możesz wyczytaać że : głośna ale i bezgłośna, robi pralkę i ledwo sika, jest prądożerna i bardzo oszczędna , że filtruje i w ogóle nie filtruje - co zechcesz to znajdziesz.

Proponuję wyjąć pompę z baniaka nalać wody do wanny zdjąć z pompy wszystkie pierdoły którymi ją obwiesiłeś i włączyć a fonem nagrać coś w podobie tego -wtedy od razu powiemy ci czy:

- ten egzemplarz  jest wadliwy lub żle złożony

- czy wytrysk z pompy jest OK 

- czy problem leży w tym co do tej pompy podwiesiłeś.

zobacz to

to pierwsza pompa  jak ktoś zauważył kobylasta ale też pierwsza która daje więcej niż Chińczyk obiecał  nawet z tym kolanem z peszela realnie pompuje 4800-5000l/h .

Porównanie czterech pomp do kaseciaków w odrębnym temacie za momencik już za chwileczkę.

Hydor Pico 1200 - 7W 1150l/h

Aquael Circulator 1500 - 22W - 1500l/h

Atman 306 - 30W - 2000l/h

Grech  ECO CTP- 4800  - 30W - 4500l/h

Opublikowano

Proszę moderatora o zmianę tematu na "Aquael Circulator 2000"

Dnia 21.10.2016 o 11:53, deccorativo napisał:

Wybaczcie ale tytuł mówi tylko o pompie o pełnej nazwie Aquael Circulator 2000 i nie wiadomo czy TURBO czy nie.

Kolego autorze bardzie precyzyjnie i z opisem - przez takie wpisy jak twó

Mam filtr z samą oryginalną gąbką, bez pojemnika na ceramikę.

Otworzyłem filtr, wyjąłem i wsadziłem wiatraczek, ale to nie pomogło. Ściągnąłem tą zwężkę i filtr zasuwa, aż miło, teraz mam skręcony na 1/3 i jest elegancko :) Dzięki za odpowiedzi!

Opublikowano (edytowane)
Dnia 23.10.2016 o 17:26, deccorativo napisał:

" Czyli jak rozumiem zdjąłeś zwężkę venturi do zasysania powietrza ? i robienia grzechotki :("

Tak

Edytowane przez AFOL