Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aulonocary potrafią się krzyżować, ale jeśli nie zamierzasz ich hodować, to nie ma problemu. Wejdź na stronę Malawiana, wybierz sobie jakieś gatunki i znajdź opisy. Moja uwaga; jacobfreibergi rosną większe niż stuartgranti i są agresywniejsze.

Opublikowano
Teraz, pozner napisał:

Aulonocary potrafią się krzyżować, ale jeśli nie zamierzasz ich hodować, to nie ma problemu. Wejdź na stronę Malawiana, wybierz sobie jakieś gatunki i znajdź opisy. Moja uwaga; jacobfreibergi rosną większe niż stuartgranti i są agresywniejsze.

Nie zamierzam hodować akiwarium ma się ładnie prezentować. możesz mi powiedzieć ile tego można dołożyć do tego zbiornika. Wiem jest dużo postów na ten temat. Własnie jeden czytam, i na każdym coś inego zależy kto pisze

Opublikowano

Myślę, że 3-4gatunki. Wszystko zależy od tego ile będzie samców, czy i ile będzie A. jacobfreibergi (rosną do 15-17cm.), a ile będzie tych mniejszych (ok.12cm.) Kup po 8szt. I czekaj co z tego wyrośnie. Potem będziesz redukował. 

Opublikowano

Rapid - weź też pod uwagę, że:

1/ Najprawdopodobniej po wpuszczeniu kilku gatunków Aulonek, nie będziesz w stanie odróżnić, które samice są którego gatunku.

2/ Wpuszczenie do akwarium z Aulonkami toniowego Copadichromisa byłoby całkowicie "bezkarne" tj "zagęściłoby" i tak pustawe rejony zbiornika.

Opublikowano
56 minut temu, Rapid napisał:

Przede wszystkim ma  być kolorowo zbiornik dla córki.

1/ Placidochromis phenochilus Mdoka white lips (wyjadacz) stado 8sztuk

2/ Labidochromis caeruleus (skalniak) 1+2

3 Copadichromisa (toniowiec) 1+2  - wybierz sobie sam (Kadango za duży, azureus zbyt podobny do Mdok)

zróżnicowanie zachowaniowe, minimalizacja brzydkich samic (tylko Panie Copadichromisowe, i to nie wszystkie)

istotna dla funkcjonowania akwa jest liczba Mdok