Skocz do zawartości

Bloat

luki174

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, luki174 napisał:

Tak jak wyżej napisałem, kupiłem w sklepie Osmoza 2 opakowania 1l i jedno z nich włożyłem do akwarium.

Jak kupowałem jedno opakowanie 1l(0,6kg),czyli wynika że ty zakupując dwa opakowania masz naprawdę 1kg purolite w kubełku,a to już zmienia kolej rzeczy...

Widocznie źle mnie zrozumiałeś jak pisaliśmy priv...

Edytowane przez egon44

http://sklep.osmoza.pl/zloze-do-usuwania-azotanow-a520e-p-461.html

jakby cos tutaj kupowalem.

Czyli mam rozumieć, ze w kibelku mam 1/2 litra Purolite? Bo szczerze powiem, ze teraz troche zgłupiałem :/

2 minuty temu, maqus napisał:

luki,

Zadam ci jedno pytanie, zastanów się chwilę i napisz odpowiedź.

Czy problem z twoimi rybami wystąpił przed zakupem pokarmu od fish magic, czy od chwili, jak zacząłeś podawać jego pokarm?

Pokarm od Pana Jarka podaje od początku można powiedzieć, bo nie miałem innego pokarmu, jak mi rybki przyszły. Zgodnie z zaleceniami na zmianę spirulina z wybarwiającym...

2 minuty temu, egon44 napisał:

Jak kupowałem jedno opakowanie 1l(0,6kg),czyli wynika że ty zakupując dwa opakowania masz naprawdę 1kg purolite w kubełku,a to już zmienia kolej rzeczy...

Mylisz pojecia. Kg rozni sie od Litra w tym wypadku.

Napisałem przecież wyżej, ze zakupiłem 2 opakowania 1L i JEDNO z mich umieściłem w kubelku.

3 minuty temu, luki174 napisał:

http://sklep.osmoza.pl/zloze-do-usuwania-azotanow-a520e-p-461.html

jakby cos tutaj kupowalem.

Czyli mam rozumieć, ze w kibelku mam 1/2 litra Purolite? Bo szczerze powiem, ze teraz troche zgłupiałem :/

Pokarm od Pana Jarka podaje od początku można powiedzieć, bo nie miałem innego pokarmu, jak mi rybki przyszły. Zgodnie z zaleceniami na zmianę spirulina z wybarwiającym...

Jak piszesz że kupiłeś dwa takie opakowania to masz dokładnie 1,2kg purolite a przy zakupie jednego opakowania jest 0,6kg

3 minuty temu, luki174 napisał:

Mylisz pojecia. Kg rozni sie od Litra w tym wypadku.

Napisałem przecież wyżej, ze zakupiłem 2 opakowania 1L i JEDNO z mich umieściłem w kubelku.

To jak jedno opakowanie masz w kubełku to masz w nim 0,6kg tak jak w opisie z twego sklepu 

Cena za 1 litr (ok. 0,6 kg)

20 godzin temu, luki174 napisał:

Karmię na zmianę pokarmem od fish_magic z pokarmem O.S.I. 

Rano - Wybarwiający/Growth Color,

Wieczorem - Spirulina,

Czyli obstawiam, że na początku nie miałeś spiruliny, tylko dawałeś od razu granulat a jak ją już kupiłes to i tak codziennie rano leciał wybarwiający.

Moim zdaniem ten pokarm jest o dużej zawartości białka, bardzo kaloryczny i stąd takie kłopoty, bo ryby go nie w pełni go trawią.

20 godzin temu, luki174 napisał:

Pokarmu daję po szczypcie, tak, że w większości pokarm jest zjadany jak jest na powierzchni, lub zacznie lekko tonąć

A mama też tak karmiła? Czy raczej wsypywała "tak na oko"?

Zrób im głodówkę przez kilka dni. Jak w tym czasie wszystko wróci do normy, to znaczy, że kłopoty wynikają z karmienia a nie jakości wody.

• Dziękuję 1

12 minut temu, egon44 napisał:

To jak jedno opakowanie masz w kubełku to masz w nim 0,6kg tak jak w opisie z twego sklepu 

Cena za 1 litr (ok. 0,6 kg)

No właśnie, a zobacz co napisał AndrzejWalb, nie chodzi tutaj o kg, tylko o litry, z tego co ja zrozumiałem.

7 minut temu, maqus napisał:

Czyli obstawiam, że na początku nie miałeś spiruliny, tylko dawałeś od razu granulat a jak ją już kupiłes to i tak codziennie rano leciał wybarwiający.

Moim zdaniem ten pokarm jest o dużej zawartości białka, bardzo kaloryczny i stąd takie kłopoty, bo ryby go nie w pełni go trawią.

A mama też tak karmiła? Czy raczej wsypywała "tak na oko"?

Zrób im głodówkę przez kilka dni. Jak w tym czasie wszystko wróci do normy, to znaczy, że kłopoty wynikają z karmienia a nie jakości wody.

Ale ja miałem od razu troche spiruliny i wybarwiającego od Pana Jarka i te 2 pokarmy dawałem na zmianę, rano wybarwiający, wieczorem spirulina.

1 minutę temu, luki174 napisał:

No właśnie, a zobacz co napisał AndrzejWalb, nie chodzi tutaj o kg, tylko o litry, z tego co ja zrozumiałem.

...jak piszesz litr to ja nie wnikam czy to jest 0,5 kg. Czytam co jest napisane. Dlatego ważne jest aby pisać jasno i zrozumiale. Ale przychylam się do tego co pisze magus i inni koledzy na temat karmienia o czym sam wyżej gdzieś wspomniałem. Skup się teraz na karmieniu i powinieneś uniknąć problemów. Te parametry to temat trochę zastępczy który sam trochę sprowokowałem .