Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tubondu się nie wygina tylko pokrywę się klei z części. Tzn. Najpirw koronę na około a potem wieko. Ja przy wymiarze 200x50 mam wieko z trzech części. Tubond jak i pcv kupowałem z fabertec wysyłkowo. Wpisz na forum w wyszukiwarce pokrywa pcv albo obejrzyj moj wątek w diy lub Rafała

Opublikowano

Zwroc uwage ze @bobarn nie ma boków osobno kolejnych tylko w całości, materiał został naciety od wew strony i wygiety, na takim efekcie mi zależy (strona 2) chyba że na miejscu nikt tak mi nie zrobi bede zmuszony ciąc pod kątem- aje wtedy zawsze bedzie widoczna spoina

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
4 godziny temu, Gawlo_ napisał:

Zwroc uwage ze @bobarn nie ma boków osobno kolejnych tylko w całości, materiał został naciety od wew strony i wygiety, na takim efekcie mi zależy (strona 2) chyba że na miejscu nikt tak mi nie zrobi bede zmuszony ciąc pod kątem- aje wtedy zawsze bedzie widoczna spoina

Sorry. Nie zrozumiałem. 

Opublikowano
11 godzin temu, Gawlo_ napisał:

Robilem testy nacinajac od wew. strony pila z prosta tarcza i frezarka z frezem 45 stopni i praktycznie nie ma roznicy przy wygieciu. Przy grubosci 3mm i szerokosci ciecia 3mm bardzo ladnie się wygina. Roznica jest minimalna patrzac pod swiatlo, po frezie jest troszeczke bardziej prosty naroznik. Gdzies mam chyba jeszcze te probki w garazu.

Nie sprawdzalem jak to wyglada przy laczeniu 45 stopni, jak bede mial po poludniu chwile i kawalek materialu moge sprawdzic.

Opublikowano

Mój kawałek z tubondu miał 360,6 x 10 [cm]. Nafrezowany przez fabertec i zgięty u nich, ale jak podkreślali na każdym kroku na moją odpowiedzialność. Generalnie ten produkt nie lubi zginania i rozginania bo może powstać ślad w strukturze aluminium. 

P/TB/3/03/TB | Tubond tytan szczotkowany Grubość płyty: 3mm Szerokość płyty: 100 mm; Długość płyty: 3606 mm; Koszt cięcia przy 1szt: 3.71 zł; | 60,80 zł 1 szt. | 60,80 zł 

Cała pokrywa, jak koledzy wspomnieli wyżej, skłąda się z kilkunastu części. Poniżej zdjęcie poglądowe. Góra pokrywy to 5 [mm] PVC wzmocnione kątownikiem alu. Taki podział na trzy części sprawdza się u mnie znakomicie (płyty mają wymiar 2x 68x70 i 1x 33x70 [cm]).

20170211_125132.jpg