Skocz do zawartości

Glon czy sinica?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ dobrze wiem jak jest w dużych miastach to polecałem przesyłkę za 10 zł a nie jeżdzenie od sklepu do sklepu i tracenie czasu , nerwów i benzyny. Przy okazji zobacz czy bakterie prodibio już zakupiłeś i inne potrzebne sprawy za jednym zamachem zamów.

Opublikowano
14 minut temu, kado napisał:

moim zdaniem, to są sinice

Moje też ?

Ja znam parametry wody więc nie wchodzę w sinice według tabeli stosunku Po4 i No3, a glon powstaje tylko w miejscu pod samym źródłem światła i w bardzo dużym przepływie wody.

Opublikowano

U mnie jest w tym samym miejscu jak i u Ciebie testy robiłem zoolekiem wynik jest powyżej, jutro pojadę i kupię salifert albo jbl na allegro sprawdzałem i oni mają. 

Opublikowano

Skoro to nie sinice, to zastanawia mnie czemu pyski ich jeszcze nie skonsumowały. Sinic na pewno nie ruszą, nawet wygłodniałe, dobre zielenice powinny zostać zjedzone.

Opublikowano
14 minut temu, darkon napisał:

Skoro to nie sinice, to zastanawia mnie czemu pyski ich jeszcze nie skonsumowały. Sinic na pewno nie ruszą, nawet wygłodniałe, dobre zielenice powinny zostać zjedzone.

W moim przypadku glon ten występuje tylko tuż przy powierzchni wody w miejscu trudno osiągalnym dla ryb, mam jeszcze pełno jasnozielonych glonów, oraz całe połacie brązowych okrzemek i na tych skupiają się ryby.

Opublikowano
16 minut temu, anonimus napisał:

Bo mam aulonocary młode i raczej ten gatunek jest mięsożercą i wolą pływać przy dnie i kopać w piachu zamiast się silowac z prądem wody z falownika. 

7 minut temu, Pleziorro napisał:

W moim przypadku glon ten występuje tylko tuż przy powierzchni wody w miejscu trudno osiągalnym dla ryb, mam jeszcze pełno jasnozielonych glonów, oraz całe połacie brązowych okrzemek i na tych skupiają się ryby.

W takich przypadkach rybie testy nie pomogą.:)

Robiąc mały off top wydaje mi się, że nie ma miejsc trudno dostępnych dla ryb jak widzą papu. Moje trewavasae potrafią stać w nurcie RW-8 na 3 biegu kiedy zobaczą jakąś godną ich pysków zieleninę :D.