Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 9.10.2016 o 11:33, ziele_37 napisał:

Czyli pomiędzy półkę a blat dać piankę do paneli? Pod kamienie napewno dam styropian.

Piankę daj pod akwarium.

Pod kamienie spienione PCV a nie styropian.

Opublikowano
13 godzin temu, Krzymor napisał:

Piankę daj pod akwarium.

Pod kamienie spienione PCV a nie styropian.

Spienionego pcv nigdzie tutaj w Holandii nie ma. Byłem w 4 dużych sklepach budowlanych. Styropian mam 1 cm w komórce, na niego położę też piankę żeby w razie jak się do dna ryby dokopią nie skubały. 

Opublikowano
30 minut temu, ziele_37 napisał:

Spienionego pcv nigdzie tutaj w Holandii nie ma. Byłem w 4 dużych sklepach budowlanych. Styropian mam 1 cm w komórce, na niego położę też piankę żeby w razie jak się do dna ryby dokopią nie skubały. 

Starczy sama pianka pod kamienie...

Opublikowano

Położyłem tam gdzie będą kamienie cienki styropian ( powierzchnia ok 140 x 35 ) i na to piankę od paneli ( powierzchnia ok 160 x 40 ). Tło przykleiłem seudalem w kilku punktach na górze i na dole, kominy też przyklejone do dna. Tak to narazie wygląda. 

IMG_20161016_143141.jpg

IMG_20161016_163702.jpg

Opublikowano

myśle już o tym, może za jakieś półtora roku jak się trochę odkuję z funduszami :) Trafiło się na szybko takie akwarium więc brałem bez zastanowienia....

Opublikowano (edytowane)
Dnia 9.10.2016 o 11:22, Jetstorm napisał:

No to jesteś drugą osobą która zamówiła kamienie z Polski :P

Fajny baniaczek będziesz miał :) Gratuluje i trzymam kciuki żeby wszystko poszło sprawnie.

No to ja bede trzecia osoba w takim razie :P

Co do spienionego pcv - http://www.voskunststoffen.nl/producten/pvc-hardschuim-platen/

Edytowane przez Martin_1980
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

baniak stoi od miesiąca, nie było jakoś czasu wrzucić fotek,

Trochę mi tylko po czasie zaczęły się odginać płyty w pokrywie. 

IMG_20161117_171921.jpg

IMG_20161117_171931.jpg

dodam że w rzeczywistości jest trochę ciemniej niż na tych zdjęciach