Skocz do zawartości

Purigen kiedy wymienić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eljot wyciągnąłem ten górny plastik i sama gombka siedzi u góry a mógłbyś wytłumaczyć dlaczego ma być in out a nie tak jak teraz out in. I nie wiem jak to teraz mam odkręcić jak jest po skrecane i po sklejane czy oby jakiejś biedy nie narobie jak będę odkrecal? 

Opublikowano
7 godzin temu, kazik851 napisał:

Eljot wyciągnąłem ten górny plastik i sama gombka siedzi u góry

To już totalna kicha, bo woda praktycznie nie płynie przez tą puszkę, wpada na gąbkę i po najmniejszej lini oporu śmiga zaraz do wylotu praktycznie nie dopływając do dna korpusu. Jeśli tak samo miałeś zamontowane przy purigenie to rozumiem dlaczego nie działał i miałeś tylko w górnej części lekkie przebarwienie.

mógłbyś wytłumaczyć dlaczego ma być in out a nie tak jak teraz out in

Puszka tak jest skonstruowana że woda wpływając od dołu przepływa przez całe złoże, montując odwrotnie woda wpada do niej przez stosunkowo mały otwór. 

I nie wiem jak to teraz mam odkręcić jak jest po skrecane i po sklejane czy oby jakiejś biedy nie narobie jak będę odkrecal? 

Jak masz to na amen posklejane to zamontuj puszkę w całości (łącznie z uszczelką) może z purolitem będzie ok. Górnej gąbki nie musisz montować ale nie zapomnij o dolnej bo ci złoże do akwa wydmucha.

Opublikowano
17 minut temu, eljot napisał:

To już totalna kicha, bo woda praktycznie nie płynie przez tą puszkę, wpada na gąbkę i po najmniejszej lini oporu śmiga zaraz do wylotu praktycznie nie dopływając do dna korpusu. Jeśli tak samo miałeś zamontowane przy purigenie to rozumiem dlaczego nie działał i miałeś tylko w górnej części lekkie przebarwienie.

Puszka tak jest skonstruowana że woda wpływając od dołu przepływa przez całe złoże, montując odwrotnie woda wpada do niej przez stosunkowo mały otwór. 

Jak masz to na amen posklejane to zamontuj puszkę w całości (łącznie z uszczelką) może z purolitem będzie ok. Górnej gąbki nie musisz montować ale nie zapomnij o dolnej bo ci złoże do akwa wydmucha.

Eljot w puszce zostawiłem ta uszczelkę od góry tylko ten plastik wyciągnąłem bo we wcześniejszej puszce jak ja włożyłem to mi właśnie ten plastik polamalo i troszkę ja przychodem to być może dlatego nie przeładowalo przez całe zloze  a teraz wsadziłem nowa puszkę  nic już przy niej nie kombinowalem straszne ciasno weszła i powinno być git system mam klejony nibco to chyba już odkręcić się nie da? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie do posiadaczy puszek zasypowych do korpusów. Czy u Was te górne białe uszczelki też są tak mocno nacięte? U mnie są prawie przecięte na wylot :/ Zaczyna mnie coś trafiać z tymi puszkami i korpusami. Już dwie reklamacje wysłałem a tu dziś taki zonk :

IMG_20161020_195332.jpg

IMG_20161020_195319.jpg