Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy do akwarium  150x50x50 =375litrów, lepiej kupić 1 hw-304, czy może 2 hw-302.
Miałem już wszystkie modele tego producenta i jakość do ceny -- genialna.

przy czy 304-bierze 54w, a 302  18w x 2=36w. oszczędność prądu to raz. Ale zastanawiam się czy z jednego nie zrobic biologa a z drugiego mechanika. Do środka mam jebao rw4 Zastanawiam się czy jeszcze coś do środka potrzebne.
Dzięki za pomoc

Opublikowano

Przed chwilą pisałem na pw z Michałem z Ursynowa - też ma 2 mniejsze kubełki zamiast jednego wielkiego - same problemy bo nie chodzi tu o różnicę mocy ale o wytrysk w realu a nie teoretyczny.

By np TMBT ruszyło musi faktycznie przez złoże w koszyku przepływać tak  1000-1200l/h

weż HW304A

chyba że zależy ci na oszczędności energii bo prąd drożeje to kup Jebao DCT4000 - 30W przy faktycznym wypływie  4000l/h:D a jak zejdziesz do 2800l/h to tylko 8W pobiera.

Opublikowano
22 minuty temu, deccorativo napisał:

Przed chwilą pisałem na pw z Michałem z Ursynowa - też ma 2 mniejsze kubełki zamiast jednego wielkiego - same problemy bo nie chodzi tu o różnicę mocy ale o wytrysk w realu a nie teoretyczny.

By np TMBT ruszyło musi faktycznie przez złoże w koszyku przepływać tak  1000-1200l/h

weż HW304A

chyba że zależy ci na oszczędności energii bo prąd drożeje to kup Jebao DCT4000 - 30W przy faktycznym wypływie  4000l/h:D a jak zejdziesz do 2800l/h to tylko 8W pobiera.

Mam DC-3000, tez pozostałość po solniczce ale nie dokońca rozumiem jaką funkcję miało by to spełniać w moim akwarium

• Dziękuję 1
Opublikowano
13 godzin temu, Rapid napisał:

Mam DC-3000, tez pozostałość po solniczce ale nie dokońca rozumiem jaką funkcję miało by to spełniać w moim akwarium

O to kolego jesteś Panisko - masz napęd do całej filtracji w baniaku , a nie został ci po solniczce jakiś falownik?? tymczasem juz  HW304A  nie kupuj.:D

Poczytaj sobie to to załapiesz po co ci DC3000 zamiast DCT4000 i kubła.

Opublikowano

Czytam wszystko co mi podsyłacie. Części nie ogarniam ale przeczytam jeszcze raz. Dużo wkładu właśnego. Szacun dla tych, którym się chce robić i dodatkowo pokazać innym.