Skocz do zawartości

Obudowa z spienionego PCV i montaż LED RGB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O to jest gorzej niż myślałem;).

polecasz koledze to z czego już sam zrezygnowałeś??   ja bym nawet nie wspominał jeśli był taki szał.

6 godzin temu, darkon napisał:

Zapomnij, że przy ledach uzyskasz prawdziwe i naturalne kolory ryb,  Oświetlenie ledowe ma bardzo wiele zalet, ale też jedną dużą wadę, ich światło nie oddaje naturalnych barw, ich współczynnik oddawania barw osiąga Ra = 80 przy CCT = 3000k dalej im wyższa temperatura barwowa tym niższe Ra.

Patrząc na te kredki i filmik można być pewnym że i kolory ryb oddadzą te ledy Yuji. Powołałeś się na współczynnik Ra więc masz diody Ra 98

Na moim laptopie nie kalibrowanym ja nie widzę żadnej różnicy, ale to normalne - dzieli nas 20 lat na twoją korzyść w widzeniu w ogóle, jak będziesz miał moje lata też nie zobaczysz różnicy.

To czym się tak zachwycasz czyli świetlówka Aquamedic Reef White 10000K  to niemal aktyniczna i Ra ma tak małe że nie podają jak również strumienia świetlnego i tak świeci

http://www.zoolight.pl/pol_pm_24W-55cm-AQUAMEDIC-REEF-WHITE-10000K-151_2.jpg

poza pikiem na jasno-zielonym same blu blu blu.

Mam dla ciebie propozycję:D

to może kupmy do spółki te moduły http://store.yujiintl.com/collections/high-cri-led-module/products/bc-series-mod-cv?variant=8232982849

P7152142_large.jpg?3401640739614640249

5 szt za 51$  i zrobimy taką liniową świetlówkę  Ra 95:D chyba dobra?

długa na  140cm

strumień świetlny 3750 lm światło 6500K

moc 43W by 24V sterowane Romkiem:D więc co prawda bez nocnego niebieskiego ale za to Ra 95.

Opublikowano
19 minut temu, deccorativo napisał:

polecasz koledze to z czego już sam zrezygnowałeś??   ja bym nawet nie wspominał jeśli był taki szał.

Po pierwsze primo, to nie koledze a koleżance.

Po drugie primo, to moje następne oświetlenie nie będzie na diodach, no chyba, że zaczną świecić tak jak tego oczekuję.

Po trzecie primo :) (ach ten Poranek kojota) zacznij bardziej wierzyć temu co widzisz i czujesz a nie suchym wykresom i danym technicznym. Nie jesteśmy maszynami zero jedynkowymi, każdy z nas ma inną percepcję.

Opublikowano

Już uzupełniłam braki w opisie :-) Ale z waszych odpowiedzi zbytnio nie uzyskałam pomocy jakie powinnam zastosować oświetlenie. Bardzo proszę o pisanie prostszym językiem nie mam aż takiego doświadczenia ja co nie którzy . I te wszystkie skróty są mi obce :-) A co do obsady to ciężko mi się z nimi rozstać i szczerze to nie wiem które miałabym odłowić :-(

Pozdrawiam