Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Just now, cronoseek said:

To są wymiary bez koszyczka na zasysie...

?! że co? :D tzn że się zmieści do komory 18x7 ?

Opublikowano

Ok teraz widzę ale to chyba nie zmienia faktu że nie zmieści się na grubość bo ma w/g producenta 9cm, a deccorativo pisze aby zrobić kasetę grubą na 7 cm więc ta pompa raczej odpada

Opublikowano

Dokładnie tak jak pisze Cronoseek, DCT ma około 17,5cm długości.

Moim zdaniem koncepcja z dwiema komorami spoko, ale strasznie dużo miejsca zabierzesz, a sam baniak masz raczej nieduży. Ja bym w ogóle kombinował z jakimś tłem wąskim typu to co Decco zamówił u Chińczyków i tym okleił kaseciaka tradycyjnego narożnego. 

Dochodzi kwestia wzmocnienia wzdłużnego, jeśli wstawisz pod nim na środku kasetę 10cm szeroką to nie wyjmiesz z niej pompy a co za tym idzie także złoża, bo wzmocnienie pewnie ma minimum 5cm.

Opublikowano
2 minuty temu, Pleziorro napisał:

Dochodzi kwestia wzmocnienia wzdłużnego, jeśli wstawisz pod nim na środku kasetę 10cm szeroką to nie wyjmiesz z niej pompy a co za tym idzie także złoża, bo wzmocnienie pewnie ma minimum 5cm.

Kolega pisał, że nie posiada wzmocnień w baniaku.

Opublikowano

Może nie jestem ekspertem, ale dość ryzykownie sklejać 150cm i 50 w górę bez wzmocnień z 10mm, ja bym dobrze ubezpieczył mieszkanie od zalania ;)

Może ktoś się jeszcze wypowie w tej kwestii.

Opublikowano
13 hours ago, Pleziorro said:
10 minutes ago, Pleziorro said:
2 minutes ago, Pleziorro said:

Może nie jestem ekspertem, ale dość ryzykownie sklejać 150cm i 50 w górę bez wzmocnień z 10mm, ja bym dobrze ubezpieczył mieszkanie od zalania ;)

Może ktoś się jeszcze wypowie w tej kwestii.

Dowiedziałem się że powinno być w teori wzmocnienie po tym jak akwarium stało już zalane z 2 miesiące...  Wiec na tą chwilę nie mam już dużego pola do manewru... 

Opublikowano

A sprawdź może ile wybrzuszyło szybę, zmierz ile jest na krawędzi zakładam że sklejone równo powinno mieć 40cm a zobacz ile masz na środku. Ja bym reklamował ten produkt.