Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A po co mieć takie problemy? Myślisz, że samiec(ojciec) nie będzie zapładniał

młodych córek? Poza tym np u mnie w akwarium rzadko przeżywają jakiekolwiek młode, nie ma gwarancji że u Historyka będzie inaczej. Nie lepiej zwyczajnie dokupić 8 sztuk młodych?

A propos zamiany... Nie wiem jak ty, ale ja bym sie nie chciał pozbywać najsilniejszego/najładniejszego samczyka, tym bardziej jeśli by był u mnie od małego. Byłoby mi go szkoda...

Myślenie to taki proces, który zachodzi w przestrzeni między uszami. Wink Bolesne, ale często i u mnie zawodzi. Wink

Pozdrawiam Rajwus :)

Opublikowano

samiec mojego lombardoi jest jedna z najladniejszych i najwiekszych rybek, wychowany od 2 cm:(

ale musze go oddac bo nie jestem w stanie zapewnic im warunkow, moze ktos by sie skusil na moje pyszczki, samiec i samica lombardoi??:D

jestem z trojmiasta, rybe sprzedam za niewielka sumke:D

Opublikowano
A po co mieć takie problemy? Myślisz, że samiec(ojciec) nie będzie zapładniał

młodych córek? :)

Nim córki dorosną wymieni się samcami.Wytłumacz mi jak wtedy je zapłodni skoro nie bedzie go już w akwarium? Rozumiem, że Ty kupujac ryby - samce kupiłeś u jednego hodowcy a samice u drugiego? Bo tylko wtedy można mieć pewność ( a i tak nie do końca), że brat z siostrą nie bedzie się bzykał.

Oczywiście najprościej jest kupić od razu docelową obsadę. Może oczywiście tak zrobić, ale nie musi. Po co miec takie problemy? Dla frajdy. Zaraz możesz napisać jaka w tym frajda? Jeden lubi psy drugi konie, tak to już jest. Historyk zrobi i tak jak będzie uważał. Ja mu pokazuje inną drogę, a którą wybierze jego sprawa.

Opublikowano
eh...
Nie rozumiem

Nie mam pojęcie po co je wymieniać, skoro mozna je zwyczajnie kupić...

tak... przemyśl to sobie jeszcze raz... pewnie że wiele rzeczy można sobie kupić... szczeniaka też w ten sposób "wymienisz"? a co zrobisz z poprzednim?

był niedawno taki wątek na forum... nie zaczynajcie przypadkiem znowu

Opublikowano

ja sprzedam te lombardoi i dokupie saulosi, tylko mam jedno pytanie, czy jesli do doroslego samca saulosi dojdzie maly samiec, czy on mu cos zrobi??, bo wtedy by bylo 2+6 ale jeden samiec bylby maly, czy ten wiekszy moglby co mu zrobic zlego??