Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałeś napisać Labidochromis Hongi

Tylko, że te dwie ryby czyli Hongi i Yellow nie pasują do siebie żywieniowo, po drugie za krótki ten zbiornik do ryb, które wymieniłeś. 

To że za krótki to wiem, ale niestety nie będzie dłuższy....
A możesz rozwinąć mi temat różnicy żywieniowej...? U tego kto mi sprzedawał mieszkały razem.... Znaczy ich rodzice

Wysłane z mojego Xtouch przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Hongi to ryba roślinożerna, a Yellow to mięsożerca wprawdzie elastyczny ale woli pokarmy mięsne. Pewnie, że ryby będą pływały ze sobą i żywiły się tym co im dasz. Prawdopodobnie nie osiągnie swoich rozmiarów, nie będzie tak biła swoim urokiem jak powinna,  to o Yellow, natomiast Hongi jedząc mięso szybko utyje, przez co zwiększa się szansa na choroby poprzez złe trawienie pokarmów. Poczytaj sobie o żywieniu i podziale ryb względem diety. 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Poczytam... Popytam i mam nadzieję że nie będę zaglądać do tego działu
Zawsze można zmienić obsadę. I naprawić błędy

Opublikowano
6 minut temu, PALOMBO napisał:

Poczytam... Popytam i mam nadzieję że nie będę zaglądać do tego działu emoji36.png
Zawsze można zmienić obsadę. I naprawić błędy

Każdy z działów na forum pomaga w realizacji założenia, prowadzenia zbiornika aby pochociaż po części odzwierciedlał biotop Malawi oraz ułatwia pielęgnację i stwarza miejsce dobrego samopoczucia mieszkańców akwarium. Uważam, że powinieneś łyknąć podstaw i ułatwić sobie start, a później cieszyć się z pracy, którą wykonałeś czytając tematy zawarte w odpowiednich działach, a w przyszłości dzielić się wiedzą i doświadczeniem z innymi młodymi adeptami chcącymi mieć kroplę jeziora w swoim pokoju.