Skocz do zawartości

baniak 1000l 200x90x60wys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 28.08.2016 o 11:59, AndrzejWalb napisał(a):

Rozwiń  

W dniu 28.08.2016 o 11:59, suricade napisał(a):

Nie wiem jakie ryby chcesz tam trzymać ale ja mam skojarzenia z filmami fx a nie jeziorem. Przestrzenie to jest np. https://www.google.pl/search?q=tanganika+atar&oq=tanganika+atar&aqs=chrome..69i57.8390j0j4&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Rozwiń  

co to są filmy FX

Opublikowano

Sf miało być,jak dla mnie jest zupełnie nienaturalnie niezależnie od grupy jaka ma tam zamieszkać. Dla non mbuna ladnie by wyglądały duże głazy . Jest kilka dużych baniaków w galerii jak choćby Stana, na których warto się wzorować.

Opublikowano

sory ale ostatni baniak pomimo rozmachu i wielkości kojarzy mi sie jak bym wysypał taczkę kamieni z dwóch stron rozumiem że w naturze tak to wygląąda ale mnie osoboście nie powala,chciałbym coś nowego innego a nie powielać standarty,rozumiem że biotop to biotop ale coś z nutką czegoś chce wprowadzić by nie było tak monotonnie zobaczymy.pozdrawiam forum

Opublikowano

Akwarium Jurgena Ci się nie podoba... hmmm niby o gustach się nie dyskutuje ale to co zrobiłeś a to co ma Jurgen to jak porównać Fiata 126p do najnowszego Mercedesa. 

Twoje akwarium i Twoja sprawa ale sam prosiłeś o ocenę i pomoc.

Opublikowano

Lepiej wyglądają 3-4 duże kamienie, niż 10 mniejszych. Wyjmij połowę, może ponad połowę tych kamieni, dołóż 3-4 duże kamienie i rozstaw je nieregularnie, bo u Ciebie to wygląda jak pionki na szachownicy. Część gatunków non-mbuny lubi grzebać w piachu, więc powinna mieć sporo wolnego miejsca, żeby to robić. W wystroju trzeba uwzględnić potrzeby ryb, nie tylko swój gust. Zrobisz oczywiście po swojemu, to Ty będziesz codziennie patrzył na to akwarium.

Co do obsady, to tu masz wątek o obsadzie z non-mbuną.

Oczywiście to jest wątek dla mniejszych akwariów, ale masz tu scharakteryzowane i pogrupowane gatunki pod względem zachowań. Do Twojego akwarium mogą dojść jeszcze drapieżniki ( predatory).

To tyle, powodzenia.

Opublikowano
  W dniu 28.08.2016 o 16:33, JemioloSeba napisał(a):

Akwarium Jurgena Ci się nie podoba... hmmm niby o gustach się nie dyskutuje ale to co zrobiłeś a to co ma Jurgen to jak porównać Fiata 126p do najnowszego Mercedesa. 

Twoje akwarium i Twoja sprawa ale sam prosiłeś o ocenę i pomoc.

Rozwiń  

to ja wole mieć fiata niż nowego mercedesa co sie psuje:) nie chce być do bólu konserwatywny bo to i tak namiastka sztucznego biotopu.wiem że teraz zostane zlinczowany ale mam to w D...E.Jak by nie było wariatów to do tej pory jeżdzilibyśmy na kwadratowych kołach.pozdrawiam

Opublikowano
  W dniu 28.08.2016 o 04:57, pool napisał(a):

witam świeży baniak nie mam koncepcji co do obsady prosze o pomoc

Rozwiń  

....tu prosisz o pomoc względem obsady...

W dniu 28.08.2016 o 17:00, pool napisał(a):

nie chce być do bólu konserwatywny bo to i tak namiastka sztucznego biotopu.wiem że teraz zostane zlinczowany ale mam to w D...E.

Rozwiń  

.....a tu okazujesz szacunek dla tych co Ci chcieli pomóc w dobrej wierze. Bo niestety w jakimś sensie jest zależny aranż od obsady którą chcesz. Masz swoje zdanie to się bardzo chwali...