Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, jestem Tomek, mieszkam we Wrocławiu. Dziś piękny, długi dzień przede mną, gdyż rozpoczynam przygodę z pyszczakami. Niestety posiadam szkło jedynie 112 litrów :( Mieszkania w blokach ciasne, i tak dobrze, że to stoi. Za filtrację będzie odpowiedzialny filtr JBL CrystalProfi green line i do środka wrzucę Aquael Fan-2. W obsadzie widziałbym P.Saulosi. 

Opublikowano

Witaj, Tomku. Saulosi jak najbardziej nada się do takiego litrażu, alw czy na pewno nie jesteś w stanie wygospodarować miejsca na 240l.Ja podobnie jak ty mieszkam w bloku, stawianym 45 lat temu a udało mi się jakoś upłynąć 240. Udałoby mi się może i większe ale tu spotkałem się z kategorycznie weto że strony mojej małżonki. Wydaje mi się że przynajmniej te standardowe 160-200l udałoby Ci się wcisnąć, przecież to raptem różnica 20 cm po długości.

Wysłane z mojego LG-D722

Opublikowano
21 minut temu, Bezprym napisał:

Witaj, Tomku. Saulosi jak najbardziej nada się do takiego litrażu, alw czy na pewno nie jesteś w stanie wygospodarować miejsca na 240l.Ja podobnie jak ty mieszkam w bloku, stawianym 45 lat temu a udało mi się jakoś upłynąć 240. Udałoby mi się może i większe ale tu spotkałem się z kategorycznie weto że strony mojej małżonki. emoji22.png Wydaje mi się że przynajmniej te standardowe 160-200l udałoby Ci się wcisnąć, przecież to raptem różnica 20 cm po długości.

Wysłane z mojego LG-D722

W tej chwili nie zamierzam przemeblowywać mieszkania, a akwarium nie ma być "głównym meblem" tylko ozdobą pokoju :) Ale kto wie, co przyniesie przyszłość.. Zmieniając to akwarium muszę automatycznie zmienić pod nim szafkę.. może za jakiś czas.

Opublikowano
23 minuty temu, AndrzejWalb napisał:

..cześć Tomku. Małe ale może być piękne:)

Na początek nie musi być piękne, ale ma cieszyć oko. Moje, domowników i Wasze :)

Opublikowano
7 godzin temu, egon44 napisał:

Witaj na forum...

Wszystko już wiemy z twojego opisu teraz przydała by się tylko fotka zbiornika ;) 

Jak tylko woda się wyklaruje oczywiście będą fotki. Dopiero zalałem i nie ma czego pokazać na ten moment..

Opublikowano

Tak więc mały UP. Oto focia. No i na początku katastrofa. Jedna pomarańczowa rybka wyskoczyła i pożegnała nas na zawsze :/ Sprawa druga: jedna pomarańczowa rybka (chyba nie zauważyłem jak kupowałem) jest nieco zmasakrowana, płetwy poobgryzane, po bokach jakby ją ktoś po żwirze ciągnął za samochodem :/ szkoda mi jej. To ta, co pod filtrem siedzi. Mam nadzieję, że wydobrzeje, bo wątpię, żeby jej to współlokatorzy zrobili w 2 dni. Sprawa trzecia: no wiem, podłoże do wymiany. Z czasem będzie wymienione. W planie: jeden pasek led ze zmienianymi kolorami, wyłącznie dla ozdoby i jeden biały (być może zamiast jarzeniówek)Teraz do ataku mości Panowie :)

saulosi.jpg

Opublikowano

Jak duże masz te saulosi ?

Ja polecałbym Ci schować ten termometr w jakimś mniej widocznym miejscu - przecież nie patrzysz na niego co chwile :)

Lepiej by wyglądały trochę większe kamienie, ale jeśli Tobie się podoba to Twoja sprawa :)