kazik851 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor #11 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 No to chyba urzyje sandal fix all zeby pozniej wrazie co moznabylo oderwac i latwo usunac z szyby dzieki za info
Damian Opublikowano 9 Października 2016 #12 Opublikowano 9 Października 2016 Kazik, zdecydowałeś się na sandal fix? Mam aktualnie ten sam dylemat.
deccorativo Opublikowano 10 Października 2016 #13 Opublikowano 10 Października 2016 (edytowane) chopchop ten sandał to nie tak łatwo oderwać i zeskrobać z szyb. Raczej obaj myślicie o Soudal All Fix Turbo który klei w 2 godziny do wszystkiego a trzyma jak gwóżdz. Wiekszość z nas w tym i ja używamy właśnie tego do przyklejania spienionego pcv w miejscach potem nie widocznych ( bieleje po czasie w wodzie i widać białe zacieki kleju) Widzę jednak że na świecie akwaryści używają czegoś innego do klejenia i styropianu i pcv - nie wiem czy także spienionego pcv bo to różnica ( spienione pcv nieco chłonie wodę - lite pcv aniani) Może spróbujcie tego zdjęcie zapożyczone z aukcji wklejam specjalnie dla wzrokowców http://allegro.pl/silikon-spozywczy-soudal-silirub-cleanroom-310ml-i6298619476.html nie ma dodatków bakteriobójczych a ma atest do kontaktu z wodą pitną no i właściwości jak ulał dla nas, bo masz do wyboru bezbarwny, biały i czarny. Podpatrzyłem ten klej na YT jak gościu tym kleił tło styropianowe do szyby tylnej - zastrzegam sam nie próbowałem tym kleić. ale na pewno o wiele łatwiej będzie go zeskrobać z szyb bo to w dużej części silikon. Zwykły silikon akwarystyczny na pewno pod wodą nie trzyma do spienionego pcv - sprawdzone na sobie Edytowane 10 Października 2016 przez deccorativo
kazik851 Opublikowano 10 Października 2016 Autor #14 Opublikowano 10 Października 2016 16 godzin temu, Damian napisał: Kazik, zdecydowałeś się na sandal fix? Mam aktualnie ten sam dylemat. No to chyba urzyje sandal fix all zeby pozniej wrazie co moznabylo oderwac i latwo usunac z szyby dzieki za info jeszcze nie bo jakoś kamolem prztknolem i jest natazie oki
Pleziorro Opublikowano 11 Października 2016 #15 Opublikowano 11 Października 2016 Kazik, używaj jakiejś korekty pisowni, bo nie da się tego czytać. Gdzie jest moderator ja się pytam 2
spiochu Opublikowano 11 Października 2016 #16 Opublikowano 11 Października 2016 Pewnie używa, ale automatyczną korektę na telefonie I nie czyta potem co napisał Ja tam zawsze wyłączam korektę automatyczną Wysłane z telefonu
Rekomendowane odpowiedzi