Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Sierpnia 2016 #11 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) http://allegro.pl/akces-gabka-okragla-15-9-szara-gesta-i6154232295.html ....ja mam taką tylko w przekroju jest kwadratowa ale to nie ma znaczenia. Ona ma 45ppi. Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez AndrzejWalb
jackodembos Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor #12 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 No3 mam ok 20,natomiast nie piszę o chorobie bo może to "urojona" choroba bo niektóre ryby miały długie ciągnące przeżroczyste odchody. Po przestudiowaniu masy postów o chorobach postanowiłem podnieść temperaturę do 28 stopni i dodać napowietrzacz. Może po prostu ryby były trochę przekarmione,sam już nie wiem.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Sierpnia 2016 #13 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) 5 minut temu, jackodembos napisał: No3 mam ok 20,natomiast nie piszę o chorobie bo może to "urojona" choroba bo niektóre ryby miały długie ciągnące przeżroczyste odchody. ..długie ciągnące się odchody to pierwszy objaw przekarmienia. Trochę źle ,że są przeźroczyste...Ale ogranicz karmienie i jak opisane odchody znikną to OK. Ale jak nie znikną a nie ma innych objawów chorobowych to być może masz dla nich złą dietę? Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez AndrzejWalb
jackodembos Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor #14 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Spróbuję zrobić 2-3 dniową glodowke i zobaczę. Zauważyłem że jeszcze ocierały się częściej o piasek ale to może Dlatego ze nie namaczalem pokarmu Dainichi przed podaniem? Na razie od dwóch dni ocieranie ustało po zaprzestaniu podawania tego pokarmu.
egon44 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 #15 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Tego pokarmu się nie namacza kolego
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Sierpnia 2016 #16 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 1 minutę temu, jackodembos napisał: Zauważyłem że jeszcze ocierały się częściej o piasek ale to może Dlatego ze nie namaczalem pokarmu Dainichi przed podaniem? Dainichi się nie namacza. Ale to temat w innym dziale bo dobrze gdybyś wtedy podał obsadę i czym ją karmisz? Tam byś musiał też napisać jak często karmisz , czym i jakie duże porcje . Bo za chwilę w tym dziale wszystkie tematy poruszymy i admini nas w końcu pogonią:)
jackodembos Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor #17 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Ok. Dzięki. Starczy chyba na dzisiaj. Pozdrawiam i dzieki za uwagę.
Rekomendowane odpowiedzi