Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapewne koledzy podadzą linki bo było tego masa.

Ja dzisiaj kupiłem takie 3 moduły tła 3D do baniaka 135x65h albo 180 x 50h

za całość zapłaciłem 199zł wraz z kosztem przesyłki więc nie wiem czy warto się paprać z cementem z CRem, silikonem i mąką kartoflaną a potem farbami. Mam wrażenie że pomijając robociznę i czas a licząc tylko materiały wyjdzie to moje taniej, ale może się mylę.

Spróbuję wpasować w to tło kaseciak by był nie widoczny:D bo to pianka i można docinać nożem na dowolne wymiary.

Jak dostanę przesyłkę to oczywiście opiszę i pokażę efekt.

post-14371-14695729544335_thumb.jpg

post-14371-14695729544961_thumb.jpg

Opublikowano
Ja dzisiaj kupiłem takie 3 moduły tła 3D

Czy mógłbyś podać dane firmy w której kupiłeś to tło :) wygląda na bardzo ciekawe

Opublikowano
Czy mógłbyś podać dane firmy w której kupiłeś to tło :) wygląda na bardzo ciekawe

Popieram kolegę ;)...

Henryku jeśli to nie problem oczywiście...

Opublikowano

Chciałem poczekać jak przyjdzie i czy w całości czy połamane w drobny mak by nie narażać innych ale jak kolega wstawił je z tymi krzaczkami to jak daję link po polsku ( no mniej więcej po polsku:D ) ale nie biorę odpowiedzialności za efekt - chciałem najpierw sprawdzić jak ktoś odważny - może zaryzykować jak ja.

Jedno pewne - bezpieczna płatność kartą jak na naszym allegro i dostawa na bank ale po 3-4 tygodniach

http://pl.aliexpress.com/item/Pet-supplies-Non-toxic-Eco-friendly-Hot-60x45cm-3D-Aquarium-Background-Plate-for-Fish-Aquatic-Pets/32698484467.html?spm=2114.010208.3.3.2ejcDK&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_2_10057_10056_10055_10037_10049_10033_10032_10058_10017_405_404_407_10040,searchweb201603_8&btsid=5029fdb6-bccf-4613-8f26-0f3a21d6ee9a

promocyjna cena jeszcze tylko dzień ale jak znam ali za jakiś czas ponownie będzie taka lub nawet o centy niższa.

Miałem zamiar przetestować i namówić chińczyka na takie z maskowaniem krawędzi łączenia by nie było proste tylko jak naturalne pęknięcie skał no i by zrobili moduł prawy i lewy od razu pod standardowe wymiary kaseciaka.

te co kupiłem mam zamiar sam tak dociąć.

Opublikowano
Wiedziałem, że wywołasz lawinę tym postem :) he he.

ps. dzięki za odp. na mejla.

Na te tło wpadłem wczoraj przypadkowo.

Wahałem się z wyborem między tym a takim jaśniejszym w drobno ukruszoną skałą typ D

Dziś mam już potwierdzenie że tło wysłali.

Jest podane że promocja trwa jeszcze 16 godzin - ciekawi mnie co potem nastąpi:confused:

Martwi mnie jedno - ten sprzedawca to zapewne nie jest producent bo raczej przypadkowo sprzedaje je dla akwarystyki. Trudno będzie więc coś wymusić by zmienili w produkcie.

Kupowałem już kilkakrotnie na ali i za każdym razem dostawa między 2a3 tygodnie.

czekam więc cierpliwie.

-- dołączony post:

hi hi jeszcze staniało o niemal 2$ :D :D :D

http://pl.aliexpress.com/item/Pet-supplies-Non-toxic-Eco-friendly-Hot-60x45cm-3D-Aquarium-Background-Plate-for-Fish-Aquatic-Pets/32698484467.html?isOrigTitle=true

Opublikowano
Na te tło wpadłem wczoraj przypadkowo.

Wahałem się z wyborem między tym a takim jaśniejszym w drobno ukruszoną skałą typ D

Dziś mam już potwierdzenie że tło wysłali.

Jest podane że promocja trwa jeszcze 16 godzin - ciekawi mnie co potem nastąpi:confused:

Martwi mnie jedno - ten sprzedawca to zapewne nie jest producent bo raczej przypadkowo sprzedaje je dla akwarystyki. Trudno będzie więc coś wymusić by zmienili w produkcie.

Kupowałem już kilkakrotnie na ali i za każdym razem dostawa między 2a3 tygodnie.

czekam więc cierpliwie.

-- dołączony post:

hi hi jeszcze staniało o niemal 2$ :D :D :D

http://pl.aliexpress.com/item/Pet-supplies-Non-toxic-Eco-friendly-Hot-60x45cm-3D-Aquarium-Background-Plate-for-Fish-Aquatic-Pets/32698484467.html?isOrigTitle=true

Panie Henryku, przedłużyli promocje o kolejne 5 dni :) co do wysyłki na teren Polski trwa ona od 30 do 45 dni :)

PS. Fajnie, że ktoś znalazł taki produkt. Jednak moje pytanie jest inne. Czy nie lepiej było zamówić 2 części tła, zamocować je na PCV a na środku zrobić kaseciaka ? I przykładowo do niego zrobić samemu jakieś skałki, które później przykleić do kasety. Chyba że ma Pan coś takiego w planie a 3 cześć tła pójdzie właśnie jako "zatuszowanie" kasety :)