Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest OK

policzyłem ile złotych kosztuje w moim przypadku prąd to jest jakieś 16 złotych na dwa miesiące w trybie pracy 16/24 na trzecim biegu.

Krzywdy nie ma. U mnie pompuje 16 godzin ze względu że rybom na noc chcę dać trochę luzu od walki z prądem "rzecznym":)

Opublikowano

Chłopaki sorki, że tak późno ale dopiero dziś dorwałem watomierz. Według tego modelu wynik jest następujący:

1- 16W

2- 18,6W

3- 21,8W

4- 24,1W

5- 28W

6- 30,8W

7- 33,6W

8- 35W

Jak widać pomiar inny niż u Stana. Być może jest to spowodowane, że on ma jeszcze pierwszą wersję czyli Jebao, a ja Jecod kupiony tydzień temu. Nie wiem może poprawili przez ten czas trochę zużycie prądu :). Dodam jeszcze, że oprócz falownika mierzyłem inne rzeczy i pomiar był bardzo zbliżony. Mierzyłem dla przykładu belkę 2x54W i watomierz pokazał 109W. Filtr według opisu 6W a watomierz pokazał 7.  Inną bęlkę 18,5W - watomierz wskazał 18,3W. W moim sprzęcie granica błędu to 2%, czyli nie tak dużo :) . To by było na tyle. Ciekaw jestem jeszcze innych rzeczy typu kubełek czy belki led ale to w wolnęj chwili.

• Dziękuję 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

L.A.J.O.N. a gdzie kupowałeś swój Jecob ,bo na Alegro widzę same stare Jebao ?.Taki właśnie by mnie interesował :). A jak tam z głośnością na pełnej mocy,bo mam 0,5 m do łóżka ? :o

Opublikowano
8 godzin temu, KrysP napisał:

L.A.J.O.N. a gdzie kupowałeś swój Jecob ,bo na Alegro widzę same stare Jebao ?.Taki właśnie by mnie interesował :). A jak tam z głośnością na pełnej mocy,bo mam 0,5 m do łóżka ? :o

Ja podobnie jak Plezi kupowałem w e-rybce ;) na ostatnim biegu i w takiej odległości będziesz słyszał. Zawsze możesz zamówić przez internet, sprawdzić i masz prawo zwrotu bez podania przyczyny jak coś przez 10 dni chyba ;)

Opublikowano

No i RW-!5 zakupiony  w e-rybce :). Jak pisałem wcześniej interesował mnie zakup Jecob a nie Jebao ( mimo ,że ta sama firma ), bo jak napisał L.A.J.O.N. okazało się ,że jest nieco oszczędniejszy :P. Otrzymałem Jecod  -Eco Marine Aquarium ( na Alegro same Jebao w starych opakowaniach :(). Na początku oglądając opakowanie na zdjęciu podają ,że P max to aż 60 W , co mnie chwilowo zmartwiło - lecz ogladając sam silnik  jest Pmax 40W ,co mnie uspokoiło :lol:. Jak się dorobię watomierza ,to dla ciekawości sprawdzę ,czy pomiary będą podobne :D.