Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, L.A.J.O.N. napisał:

Panowie czemu każdy pisze, że rw 15 pobiera do 23W mocy jak na samym urządzeniu jest 40W jak również na stronie producenta?

gdzieś w innym temacie na temat falowników Jebao kolega stan mierzył pobór prądu RW15 jak dobrze pamiętam był to zakres 20-30W

Opublikowano

Ktoś na forum robił pomiar poboru mocy dla RW-15 

"stan napisał:

Właśnie zrobiłem pomiar. 

1- 22 W

2- 24W

3- 27W

4- 29W

5- 31W

6- 36W

7- 41W

8- 45W

Tak się przedstawia pomiar prądu Jebao RW15"

Jest moc jest pobór to nie lodówka że "nie je nie pije a żyje" :)

Opublikowano

No czyli wszystko w porządku, jest więcej niż podaje producent, czyli wszystko się zgadza, a przepływ pewnie mniejszy niż na ulotce :) Bo nie chciało mi się wierzyć, że zawyżyli w opisie swojego urządzenia pobór mocy :)

Opublikowano

Wielkie dzięki Krzychu za wyprostowanie błędu.

Co prawda mierzyłeś moc w watach a nie prąd ale to szczegół ważne że teraz wiadomo jakiej mocy jest ten falownik.

Na stronie producenta z linku dla RW15 podaje moc 40W a ty zapewne mierzyłeś takim watomierzem całość systemu wraz ze sterownikiem który też pobiera  kilka watów więc w sumie wyszło 45W  - to sporo ale jeśli na prawdę sika 15000l/h to szacun - nie mam to nie wiem - a nawet nie wiem jak zmierzyć przepływ falownika.. Mam stary model WP25 i chodzi u mnie na 1 biegu a i tak doły kopie w piasku.

Przekazałem twoje wyniki pomiarów do erybki bo chyba po ich błędzie wszyscy inni polscy dystrybutorzy skopiowali ten sam błąd przez co powstał ten dziwny i z góry nie możliwy fakt że RW8 i RW15 miały taką samą moc w Polsce ;).

Opublikowano

Koledzy ja tego nie mierzyłem zacytowałem tylko opis forumowicza "stan" który to zmierzył. Jego post jest na naszym forum.