Skocz do zawartości

Tropical Africa Carnivore i Herbivore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Bojar napisał(a):

@Pikczer dzięki za info. Tego się właśnie obawiałem :( Skończył mi się niestety mój ulubiony Dainichi w rozmiarze baby

Może ktoś poleci granulat o podobnej wielkości do obsady jak w stopce. Najchętniej taki bez konieczności namaczania.

Co sądzicie o Hikari Cichlid Excel Sinking MINI ?

Moje ryby mają średnio od 7 do 23cm i jedzą bez dyskusji wszystkie rozmiar S. Nikt nie narzeka. A daje im nawet z Nature Food jeszcze drobniejsze i też jedzą. Kilka ryb się śmieje ze mnie że takie małe to sobie mogę sam jeść ale większość wcina bo to taki przysmaczek 

• Lubię to 1
Opublikowano
10 godzin temu, Pikczer napisał(a):

Moje ryby mają średnio od 7 do 23cm i jedzą bez dyskusji wszystkie rozmiar S. Nikt nie narzeka. A daje im nawet z Nature Food jeszcze drobniejsze i też jedzą. Kilka ryb się śmieje ze mnie że takie małe to sobie mogę sam jeść ale większość wcina bo to taki przysmaczek 

U mnie podobnie ale trochę "lata" mi ten pokarm po akwarium  za bardzo

5 godzin temu, Bartek_De napisał(a):

@Bojar tak wygląda Soft Line carnivore M

20231221_043108.thumb.jpg.c32bc5c786bf0673f3f3b97cd097c3b1.jpg

Mogę Ci polecić Hikari Vibra Bites (masz obsadę wszystkożerną) świetny pokarm 

https://allegro.pl/oferta/hikari-vibra-bites-pokarm-ryby-wszystkozerne-73g-12405651993

Dzięki Bartek. Jednak zbyt duże klocki.

Hikari spróbuję. Oprócz Vibra Bitee znalazłem jeszcze Hikari Cichlid Excel Sinking MINI, który podobno tak nie puchnie. Spróbujemy

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Bojar napisał(a):

Hikari spróbuję. Oprócz Vibra Bitee znalazłem jeszcze Hikari Cichlid Excel Sinking MINI, który podobno tak nie puchnie. Spróbujemy

Miałam go w takim rozmiarze, ale pozbyłam się, bo dla moich saulosi wydawał mi się za duży. Jeśli chodzi o konsystencję, to takie suche, granulki/chrupki, w porównaniu z Naturefood, czy Soft Line Herbivore są dużo twardsze.

Edytowane przez Moonlight
  • Dziękuję 1