Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie mam dylemat mianowicie taki: jakie gatunki ryb mogę dodać do zbiornika 300l 120x50x50cm obecnie pływa w nim tylko Cynotilapia Red Top Likoma w układzie 1/3 myślałem o wpuszczeniu jeszcze jakichś 2 gatunków. Proszę o pomoc

Opublikowano

Dodałbym Labidochromis caeruleus i Labidochromis sp.Perlmutt lub Joanjohnsonae byłoby najlepiej pod względem żywieniowym i charakteru.Możesz dodać też popularne maingano tylko wtedy wprowadziłbyś musiał do diety karmę roślinną.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Generalnie z harą podobnie jak z Callainos Red Top Likoma będzie miała konkurencję w baniaku ale możesz spróbować. Żywieniowo lepiej pasuje Hara tylko musisz wzbogacić dietę spirulinką w 30%.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

• Dziękuję 1
Opublikowano

Ok. Dzięki Bezprym za pomoc W takim razie Cynotilapia Red Top Likoma 1/3 Labidochromis Caeruleus 1/3 i do tego spróbuję z tą Cynotilapia Gallireya Hara Reef 1/3. Chyba że ktoś ma inne ciekawe propozycje na miejsce Hary.:)

Opublikowano

no to już postanowione teraz mam pytanie troszkę w innym stylu ale dotyczące tego samego zbiornika :D co proponujecie położyć pod kamienie w zbiorniku ? bo jedni proponują specjalne maty inni styropian a inni coś czego nie znam i nie pamiętam jego nazwy :D

Opublikowano
co proponujecie położyć pod kamienie w zbiorniku ? bo jedni proponują specjalne maty inni styropian a inni coś czego nie znam i nie pamiętam jego nazwy

...wszystko możesz podłożyć. Ja proponuję białe spienione PCV. A to dlatego ,że pysie jak się dokopią do dna to mogą ( ale nie muszą) pogryźć styropian i potem pływają na powierzchni białe kulki. Tak miałem i potem zmieniałem na PCV.

...tyle ,że spienione PVC jest po prostu droższe od styropianu .

• Dziękuję 1
Opublikowano
no to już postanowione teraz mam pytanie troszkę w innym stylu ale dotyczące tego samego zbiornika :D co proponujecie położyć pod kamienie w zbiorniku ? bo jedni proponują specjalne maty inni styropian a inni coś czego nie znam i nie pamiętam jego nazwy :D

Ja np w drugim zbiorniku mam taką piankę co daje się pod panele http://www.abartremonty.pl/wp-content/uploads/2015/06/jaki-podklad-wygluszajacy-pod-podloge-plywajaca.jpg

W pierwszym zbiorniku mam styropian,ale z doświadczenia nie polecam go,bo tak jak kolega AndrzejWalb napisał pyski jak się dokopią do niego to mogą(ale nie muszą) go skubać i będziesz wyławiał kulki ;)...

Ps.Obsada widzę że już dobrana :D...

Powodzenia...

• Dziękuję 1