Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, nie chcę abyś mnie źle zrozumiał, bo o gustach się nie dyskutuje. Ja jednak chciał bym Ci zwrócić uwagę na 3 rzeczy, pierwsze co się rzuca w oczy w Twoim baniaku to te garaże, znacznie korzystniej wygląda rumowisko kamieni niż precyzyjne układane garaże jak byś pustaka wsadził ;)

Druga sugestia to tło, lepiej się komponuje czarny kolor tła z białym piachem i jasnymi kamolami. Sprawą trzecią jest ślicznie wyeksponowana na pierwszy plan świecąca grzałka, na prawdę nie dało jej rady gdzieś z tyłu za kamieniem umieścić ?

sorki za OT, ale może moje uwagi Ci się przydadzą przy ewentualnym przebudowaniu wystroju, zwłaszcza, że wszystko jeszcze świeże.

Pozdrawiam

• Dziękuję 1
Opublikowano

grzałka akurat czeka na przyssawki dlatego tak jest.

i garaże też już do mnie doszły że są tandetne,

Dzięki za uwagi i masz rację, zgadzam się w pełni, i podjąłem decyzje.

Z racji że tydzień temu wpadł mi w ręce baniak 120x40x50 po taniości,

rezygnuje z tego zbiornika,

w tym większym szyba pójdzie w ciemny kolor, piasek i kamienie jeszcze się zastanawiam, ciągle oglądam różne zbiorniki.

Wolę się skupić na jednym zbiorniku, niż po trochu na dwóch, na pewno na początku.

to duże ma 216 litrów, celuję w filtr

auqa nova ncf1500 wypełniony biologią

i może ten co mam teraz w mniejszym czyli aqturbo1000 z samą gąbką

a narazie lektura i lektura żeby już nie popełnić kolejnych błędów przy starcie itd

Opublikowano

to duże ma 216 litrów

120x40x50 nijak nie daje 216l :)Brutto 240l, a netto jak chcesz liczyć to odejmij kamienie, piasek i wyjdzie że wlejesz tam nie więcej jak 200l wody ;)

Co do filtracji to się nie wypowiem bo mam małą wiedzę na temat kubełków i modeli. Ewentualnie mogę wspomóc wiedzą w zakresie filtrów kasetowych hand made ;)

Wiem, że przy 120cm to już warto użyć cyrkulatora.

Powodzenia

• Dziękuję 1
Opublikowano
120x40x50 nijak nie daje 216l :)

Nowego takiego nie kupiłbym, ale za 100zł profilowane przygarnąłem, już z pokrywą. Dlatego 216 litrów

Dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

A co jest przyczyną przeciekania? uszczelki? są dostępne w internecie, dziwna sprawa, może trzeba to przed użyciem rozebrać i nasmarować

• 2 tygodnie później...