Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heniu, nie żartuj:p. To co zamawiać ryby, tylko wpuszczać je etapami. A do czasu wpuszczenia, może w czwartek to coś dodawać tym bakteriom, czy może dać jakaś rybkę aby coś tam żyło i czekało na moją docelową?

Opublikowano

Ty sobie ze mnie nie żartuj:D

Dałeś na start o 50% za dużo amoniaku przez 16dni startowało dziś masz NH4 i NO2 - poniżej wykrywalności a NO3 -5 i pH 7,8 to czego chcieć więcej?

Biologia jest po byku i przyjmie rekina jak wsadzisz do baniaka:D .

Od razu wpuszczaj pełną obsadę bo czy na raty czy od razu cała to i tak jak zawsze będziesz miał przez kilka pierwszych dni wykrywalny NO2 dopóki biologia się nie dopasuje do żywych ryb.

Przez mniej więcej miesiąc od startu i wpuszczenia ryb dopiero następuje pełna stabilizacja biologii.

Ryby tylko kup z dobrej hodowli i czyste genetycznie a nie byle co;)

Nic nie dodawaj nie dziel włosa na czworo, na nic nie czekaj tylko rybcie wpuszczaj , jak zakup potrwa to nie problem bakterie poczekają:D

Opublikowano

Tak jak Heniu prawisz ryby będą ze sprawdzonej hodowli, ponieważ za dużo włożyłem w to pracy i pieniążków, aby oszczędzać na bohaterach. Dzięki Ci jeszcze raz za Twój patent z WA oraz za doradztwo w tej kwestii (pomyśl by nie otworzyć Call Center:D). Zamawiam obsadę wpuszczam ją myślę, że koło czwartku, ustawiam cyrkulację i myślę, że będzie fajnie.