arekkowal666 Opublikowano 2 Czerwca 2016 #1 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Witam. Nie wiem czy pisze w dobrym dziale ale chciałem zapytać: Od pewnego czasu (około 1miesiąc) zauważyłem ze moje dwa samce (N. Livingstoni i N. Venustus) podchodzą do typowego tarła. Kolory jak przy tarle i pływają w kółko trzepocząc się jak to bywa w tej sytuacji. Czy to jest normalne czy to jakieś ge*owskie objawy??? pozdrawiam
egon44 Opublikowano 3 Czerwca 2016 #2 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Myślę że to po prostu walka o dominację i pokaz siły obu samców ...
JemioloSeba Opublikowano 3 Czerwca 2016 #3 Opublikowano 3 Czerwca 2016 To dość częste u samców. Mój Fryeri regularnie podchodził do "tarła" z drugim samcem. Chyba nie muszę dodawać, że dzieci z tego nie było
bajron1984 Opublikowano 3 Czerwca 2016 #4 Opublikowano 3 Czerwca 2016 To ja dodam jeżeli mogę że mam 4 samce red-red i 6 samic i moje samce pływają pokojowo, także jak ty opisujesz i kurcze nie w głowie im samice!!!wszystkie inne gatunki mają małe a red-redy nie kurde felerne samce i tyle?
patst20 Opublikowano 3 Czerwca 2016 #5 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Ja miałem to samo gdy w akwa były dwa samce Nimbochromis Venustus i Champsochromis spilorintus robiły tak co jakiś czas ale nie walczyły nigdy.
arekkowal666 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor #8 Opublikowano 4 Czerwca 2016 w moim baniaku pływają tylko samce. i wszystkie się zachowują normalnie. mam 2 venustusy i tylko 1 z nich podchodzi do "tarła" z livingstoni.
Bezprym Opublikowano 4 Czerwca 2016 #9 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Jak dla ciebie widok dwóch kopulujących się samców jest normalnym zachowaniem to pogratulować... 2
Mesjah Opublikowano 7 Lipca 2016 #10 Opublikowano 7 Lipca 2016 Dlaczego? Homoseksualizm występuje także u ryb i nie ma się temu co dziwić. Po prostu przyjmuje to inne formy niż w wypadku np nas czyli ludzi. Głównym powodem takiego zachowania może być brak samic ale niekoniecznie.
Rekomendowane odpowiedzi