Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, h2athor napisał:

.... może i tak - ale człowiek czyta po różnych forach, szuka . Potem w końcu decyduje się na jakiegoś  polecanego fachowca, i oczekuje że jego wymarzony, zamówiony baniak będzie jak dzieło sztuki ! Może przesadziłem , ale na pewno nie oczekuje czegoś takiego jak na tych fotkach - dla mnie to partactwo 

Może jestem prostym człowiekiem, który nie ma smaku, ale akwarium jeśli jest nie poobijane, nie popękane, nie porysowane wszystko spasowane i będzie stało zalane, nie będzie przeciekało to co w nim jest spartaczonego? Więcej silikonu na wzmocnieniach? Idę do człowieka zobaczyć jak wygląda jego akwarium, a tam zastaję zieloną wodę, ryby każda z innej bajki, pełno kup na dnie, kamień na szybach, glon na szybach to wtedy akwarium jest spartolone. Nawet nie myślę o wzmocnieniach, o silikonie czy szyba na łączeniu odstaje 0,2 mm czy 0,3 mm.

Ustawienie aranżacji, czyste dno, szyby wolne od nalotów, fajna obsada, świetne oświetlenie i akwarium broni się samo, jest efekt "wow". Kto Ci będzie wtedy szukał ilości silikonu?Kiedy wszystko dobierzesz estetycznie i zadbasz o to, wszyscy którzy zobaczą zbiornik powiedzą jakie piękne akwarium...

... Jednak jak to mówią są gusta i guściki,  ja to pewnie jestem bezguście bo nie widzę problemów w zbiorniku okazanym na zdjęciach.  

• Dziękuję 8
  • 1 rok później...
Opublikowano

cześć

efekt wykonania akwarium przez p. Marka opisałem w poniższym wątku (zdjęcia str. 4) - sami oceńcie. Cena oczywiście tańsza niż u konkurencji.