Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

No i stało się mam baniak 180 cm 60 cm 60 cm szkło gr. 12 mm, ale teraz mam problem, po postawieniu na blacie z mdf. Na środku pomiędzy dnem a blatem jest szczelina okolo 3 mm, podkłady pod szafkę niwelują do max 1,5 mm i teraz mam pytanie do osób z podobnym zbiornikiem co dac pod spód zeby było ok , czytam na necie juz 2 dni i połowa że styropian a drudzy tylko mata, sam juz nie wiem co, może ktoś miał coś podobnego i podpowie.

Dzięki z góry i pozdrawiam.

Opublikowano

Hej.


Wpierw odpowiedz sobie na pytanie, dlaczego blat się wygiął? Brak pionowej scianki wewnątrz szafki?

A może blat jest za cienki? Warto dokupić takich wymiarów płytę położyć na górę, na to mata pod panele 5mm i będzie git.

Opublikowano

Blat to 2 płyty mdf po 18 mm ścianka tylna płyta meblowa 18 mm, wsporniki to 4x po dwie płyty meblowe 18 mm, niestety to chyba wina podłogi , czy jak dam na blat styropian 25mm i na to mam piankę 6mm będzie ok czy tylko sam styropian poradzi sobie.

Opublikowano

A jaka masz podłogę??

Myśle że szafka jest nierówna i to jest proglem.

Blat musi być idealnie równy. 3mm zniknie pod matą tylko wizualnie a problem zostanie.

Jak lubisz ryzyko to stawiaj.

Opublikowano

Pomyśl o kamiennej płycie pod szafkę chyba taniej wyjdzie niż rwać podłogę.


Sprawdź czy w innym miejscu podłogi efekt jest taki sam. Zmierz dokładnie szafkę.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.