Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hehe, rilax Romek :wink: ja się nie obrażam :D:D

u Lenka to było o tyle inaczej, że on chciał zrobić istną kratownicę, albo inaczej, kraty więzienne :wink: to by nie przeszło, natomiast 2 takie listewki raczej nie przeszkadzają. Chyba że ktoś je da na środek akwa :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, mam nadzieje, że nie będzie nikomu przeszkadzać dopisanie się do tematu z osobnym pytaniem.

Jestem w trakcie tworzenia tła ze styropianu i ceresitu.

Wyciąłem kamienie z 2 arkuszy styropianu co daje 200cm a potrzebuje 147 wiec 53 musze wyciąć i tu moje pytanie która część proponujecie wyciąć ?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26b ... 69484.html[/url]

Opublikowano

Chyba nie ma znaczenia. Znaczenie miałoby gdybyś zabudowywał sprzęt i budował komin - pomyśl o tym. Wtedy utnij z tej strony z której chcesz mieć komin i zbuduj go z odcietego fragmentu.

Opublikowano

Dzięki braku waszych sugestii (niestety) z tego co z tworzyłem wcześniej wyszło cos takiego…

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/686 ... f3770.html

Początkowo chciałem uzyskać efekt 3,4 wielkich kamieni po obejrzeniu dużej ilości filmików z jeziora Malawi obejrzeniu teł robionych przez Was

( a już chyba ma większość z cr65) zostałem przy standardowym „ murku koło kościoła :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Dobra, może to musztarda po obiedzie. Nie chcialem się mądrować ale: skoro sam określasz to tło jako 'murek koło kościoła' to wyczuwam, że nie do końca jesteś do niego przekonany (?). Lewy fragment (przypuszczam zabudowa filtra) b. fajny - czemu nie pociągnąć reszty w tym klimacie, tylko tworzyć... no właśnie... ten murek koło kościoła ?! Zbigniew, sorki, ale jeśli mogę wyrazić swoje zdanie, to mi sie nie podoba. Nic nowatorskiego, nic zbliżonego do natury. Była już gdzies na forum dyskusja o tym, i podzielam zdanie niektórych kolegów, że taka ściana równo poukładanych glazów nie jest specjalnie sugestywna. Czemu nie porobić jednych głazów bardziej wystających niż inne? Te spoiny między kamieniami - dla mnie kicha. Przecież niekóre kamienie zachodzą na inne, wystają bardziej, etc.

Sorki, za tą krytykę, która może jest musztardą po obiedzie. Niemniej widzę, że jeszcze nie tynkowałeś. Jeśli tak, to można coś z tym zrobić.

Proszę odbierz to jako konstruktywną krytykę. To oczywiście tylko moje zdanie, ale ja bym jeszcze popracował nad tym tłem, bo na razie poza tym, że jest z CRu (ma być), to wiele dodatkowych zalet nie prezentuje (sorki).

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Romek

Opublikowano

A nie lepiej zrobić z pianki ? Za niedługo pokaże swoje tło z pianki. Pianka daje 100 razy więcej możliwości tworzenia naturalnych kompozycji niż styropian. Świetnie w piance wychodzi efekt dużych bloków, a także super są pęknięcia skalne itp. Pianka to na prawdę super materiał.

Opublikowano

No właśnie nie tynkowałem jeszcze… cały czas się waham. Co do realności do biotopu to wiem bo czytałem dosyć wnikliwie forum oraz tak jak wspomniałem sporo filmików oglądałem z Malawi…To jeszcze nie musztarda po obiedzie będę dziś tworzył dalej zobaczę co z tego wyjdzie. Krytyka jest bardzo ważna i potrzebna wg mnie oczywiście jeśli jest konstruktywna i oparta na argumentach twoja romekjagoda jest jak najbardziej w porządku za która dziękuję…ale chyba zostanę przy tym co robie tylko wprowadzę kilka ulepszeń bo jednak na tym poziomie co jestem podoba mi się taki wystrój, a myślę że jest to kwestia poziomu zawansowania tzn czym wyżej tym mniej murkowato :) . Jestem pasjonatem, ale nie dorosłem do tła z 2,3 kamieni. Czas zrobi swoje :) Aha.. oczywiście , że się liczę ze zdaniem innych bo po cóż bym pisał na forum i wklejał zdjęcia :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Zbigniew, polecam jak pisał Lenek - puszka pianki budowlanej bardzo by Ci pomogła urozmaicić to tło. Serio. A lepiej teraz przyłożyć się do roboty niż potem za każdym razem patrząc na nie, żałować, że można było coś lepiej. Tzn. sądzę sam po sobie i nie wiem czy Ty tez tak byś miał.

W każdym razie grunt, że realizujesz jakąś swoją wizję i że brniesz do celu ;)

Powodzonka!

Opublikowano

Ja na swoje tło zużyłem 4 puszki 750ml pianki i efekt jest bardzo fajny imo. Jeśli chcesz krytyki to moim zdaniem takie tło jak masz nie na pionową ścianę tylko pod kątem, wygląda jak moje pierwsze - mur przed kościołem :lol: