Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rybki już są duże,  robi się zbyt tłoczno.  Co najwyżej przy karmieniu to fajnie  wygląda jak ryby rękami można wyciągać. Dosłownie wkładam rękę i już ryba w ręce,  której się to podoba bo jeszcze siedzi w zamkniętej ręce i mnie skubie.   Co prawda fajne uczucie jak rybska lecą same do ręki.  Czasami trzeba je przekonać ale w większości przypadków bez pokarmu same lecą do ręki,  co myślę że będzie zaletą przy odlawianiu.  Sprawdziłem.  Na raz po 3-5 w siatce albo po 2 ręką...  Hehe.  

Pytanie co zostawić,  z tych co wymieniłem.  

Edytowane przez michalniejest@
Blad
Opublikowano

Z akwarium odlowilem 21szt. Najlepsze jest to,  że nie musiałem nawet pokrywy ściągać,  rybska same do siatki leciały :cool:.  To naprawdę fajna sprawa oswoić ryby z siatka,  ręką. Wtedy nie trzeba w ogóle wkładać rąk i wyjmować wszystko tylko po to żeby odlowic ryby. 

Zostały 1+4 Eloghantus Chewere (tak sądzę) 

Hongi sweden 2+4

Yellow 1+2

Saulosi coral 3+4

Pseudotropheus polit w całości usunięty.  Jakoś nie widzi mi się ta ryba. A reszta zredukowana.  Aktualna załoga zostaje na jakiś czas i zobaczymy co dalej do redukcji. 

Ale teraz jest mega pusto w akwarium. :e_confused:

Opublikowano
3 godziny temu, michalniejest@ napisał:

Z akwarium odlowilem 21szt. Najlepsze jest to,  że nie musiałem nawet pokrywy ściągać,  rybska same do siatki leciały

.......też tak mam dopóty, dopóki siatki nie zobaczą :)  . Zobaczą siatkę to ryb nie ma a tak to same to rąk wchodzą.