Skocz do zawartości

Zabawa w nauczycieli i uczniów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Poruszę w tym wątku temat poprawiania błędów przez administrację Klubu. Będzie to raczej oświadczenie z mojej strony, niż zaproszenie do dyskusji, gdyż takowa już kiedyś się toczyła...o ile dobrze pamiętam.

Dwa dni temu Perez666 poprawił błędy w moim poście:

http://forum.klub-malawi.pl/zycie-akwarium-t26371.html?p=355060#post355060

Rozumiem dbałość Klubu o język ojczysty, dlatego nie widzę nic złego w zwróceniu uwagi, ale mógł to zrobić na PW, jeśli te błędy tak bardzo Go raziły. Od razu bym je poprawił. Jak widać wybrał inną formę, niepoważną i dziecinną. Rozumiem, że ta forma jest akceptowana przez władze Klubu, gdyż nie po raz pierwszy się z nią spotykam i doświadczam.

Nie wiem jaki jest cel stosowania takiej formy? Chęć ośmieszenia autora postu? Jeśli tak, to ośmieszają się Ci, którzy tak robią, gdyż to dziecinada. W nauczycieli i uczniów bawią się dzieci, a nie dorośli ludzie. Czy to chęć zawstydzenia autora postu? Nie mam się czego wstydzić, każdemu może zdarzyć się popełnić błąd i to Forum daje mnóstwo na to przykładów, nawet ze strony członków Zarządu. A może cele są dydaktyczne? No, ale ludzie tutaj piszący podstawówkę mają już za sobą, więc jeśli nie nauczyli się gramatyki i ortografii w szkole, to nie nauczą się teraz. A co z ludźmi, którzy mają dysortografię? Mają administracji Klubu przedstawiać zaświadczenia od specjalisty? ;)

Jeśli chcecie być traktowani poważnie, to innych ludzi traktujcie poważnie, a nie jak gówniarzy. Ja sobie na to nie pozwolę. Dwa razy przymknąłem na to oko. Za drugim razem zwróciłem na to uwagę stanowi, na PW. Jak widać bez reakcji. Napisałem też teraz na PW do Pereza. Nie zniżył się nawet do odpowiedzi. Bawi Was to, co robicie? Nie widzicie w tym nic niewłaściwego? Proszę bardzo, róbcie tak dalej, ale beze mnie. Nie pozwolę się tak traktować. Może innym to nie przeszkadza, mi przeszkadza.

To na tyle. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Opublikowano

Hmm, pisałeś do mnie to fakt (było to bardzo dawno temu) i wyjaśniliśmy sobie to. I od tamtej pory nie przypominam sobie żebym coś tam Ci smarował w postach (zresztą mało kogo poprawiam) więc czemu piszesz - bez reakcji?

Inna sprawa że tego typu poprawianie leży między innymi w gestii moderatorów, a to czy któryś z nich podchodzi do tego mniej lub bardziej ambitnej to już inna sprawa. Jednak uważam że to nic strasznego jak moderator poprawi błąd ortograficzny, jednak nie musi to być zaznaczone na czerwono, bo to.faktycznie śmieszne ;-)

Opublikowano

Również olewam szczerze poprawienie błędów. Wszyscy je robimy i nie widzę w tym problemu. Oczywiście jeśli ktoś przegina i całego posta pisze w sposób niechlujny i bez ładu to reaguję. Myślę, że nie ma się co unosić. Na innych forach też spotykam korektę na czerwono ale nie rusza mnie to bo jak wspomniałem, każdy robi błędy.

Opublikowano
Hmm, pisałeś do mnie to fakt (było to bardzo dawno temu) i wyjaśniliśmy sobie to. I od tamtej pory nie przypominam sobie żebym coś tam Ci smarował w postach (zresztą mało kogo poprawiam) więc czemu piszesz - bez reakcji?

Bez reakcji ze strony władz Klubu. Sądziłem, że gdy zgłaszam problem członkowi Zarządu, to nie skończy się to na wyjaśnieniu sobie.

Nie chodzi mi o poprawianie błędów przez moderatorów, tylko o formę. Jeśli tak bardzo moderatora kłują w oczy błędy, to może to normalnie poprawić, albo zwrócić uwagę na PW. Forma zaznaczania na czerwono błędów jest niepoważna, infantylna i wręcz obraźliwa. I nie interesuje mnie, jak jest na innych forach. Piszę posty tutaj i to forum mnie interesuje. Nie musicie przenosić złych praktyk z innych for. Dziwię się, że tego nie dostrzegacie. Może dlatego, że Was to nie dotyczy. Nikt Waszych postów tak nie skoryguje. Może inaczej byście spojrzeli na to, gdybyście zobaczyli swoje posty skorygowane na czerwono przez zupełnie obcego gościa, którego intencje nie są tak do końca jasne.

Cyt. stan

"Hmm,Rafcio z tego co się dowiedziałem podczas klejenia mojego akwarium to te wzmocnienia po bokach niewiele dają w porównaniu do wzmocnień poprzecznych na środku akwarium.

Do tej 200l jak nie chcesz wymieniać wzmocnień wzdłużnych to daj jedno poprzeczne na środku, Sylwku."

Oryginał: http://forum.klub-malawi.pl/mbunarium-stan-p354751.html#post354751

Witaj, gratuluję spełnia marzeń.

Zabezpiecz te płyty silikonem, farbą epoksydowa lub czymś innym bo niestety drewno itp pachnie woda, wilgoć...

Jak pokombinujesz z aranżacją wyciągniesz atuty wysokości a ukrujesz brak głębi... By rybom było dobrze.. Powodzenia

Oryginał: http://forum.klub-malawi.pl/przesiadka-200x40x60-p347914.html#post347914

Cóż, widzę po Waszych postach, że wszystko jest ok i tematu nie ma. Trudno, ja nie zamierzam tego akceptować. Szkołę skończyłem dawno temu i takich żenujących "szkoleń" nie muszę znosić.

Opublikowano

Oczywiście że temat jest bo przecież piszemy... dołożymy wszelkich starań by było lepiej i takie rzeczy się nie powtórzyły...winnych rozstrzelamy

Opublikowano
Oczywiście że temat jest bo przecież piszemy... dołożymy wszelkich starań by było lepiej i takie rzeczy się nie powtórzyły...winnych rozstrzelamy

...miałem się nie odnosić do tematu ale rozumiem reakcje Krzysztofa. Bo to naprawdę jest takie dziecinne zaznaczanie na czerwono błędów. Znalazł ktoś błąd , niech poprawi po cichu i koniec. Ewentualnie jakieś info na PW i o to pewnie Krzysztofowi chodzi.

• Dziękuję 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.