Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wojtek wrzucił ładne zdjęcie Samczyka niestety mało takich juz jest ja miałem okazję widzieć piękne saulosi w sklepie zoologicznym w Hamburgu mieli dwa akwaria w jednym same samce w drugim samiczki oraz swoje dekoracyjne gdzie były tylko saulosi piękny wybarwiony samiec i aż 9 samic ;)

Opublikowano

Fotka, którą wstawiłem jest z 29.02.2004 roku czyli ma 12 lat. Od kilku lat jedynego prawidłowego samca jakiego widziałem to samiec Stana ( z TM ) ... ale się odbarwił bo został zdominowany :D.

Opublikowano
Wojtku pomału ale jednak zaczyna się wybarwiac ten z cichlidstadl i ma pasy jak z habitatu ;-). Będzie kozak ;-)
Czy jest możliwe aby ten samiec trafił do mojego stada dla wymieszania krwi.
Opublikowano

Przykro mi ale ryba na dzień dzisiejszy zostaje u mnie. Może za jakiś czas jak będę zmieniał obsadę to rybę sprzedam w pierwszej kolejności do twojej hodowli.

Opublikowano
Przykro mi ale ryba na dzień dzisiejszy zostaje u mnie. Może za jakiś czas jak będę zmieniał obsadę to rybę sprzedam w pierwszej kolejności do twojej hodowli.
Jestem bardzo zainteresowany i czekam.
Opublikowano

Jeszcze nie jest na powrót w pełni wybarwiony. Na razie pojawiły się pasy i zaczął szarzeczeć. Inna sprawa że chyba czas usunąć samca alfa żeby ten mógł pokazać na co go stać. A Wojtek widział jak wygladł z kolorami w cichlidstadl.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie :)

Zmieniło się coś w tym temacie? Wrzesień tuż tuż, ktoś myśli poważnie o czystych saulosi? Jakieś działania w tym kierunku?

Nabyłem jakiś czas normalne saulosi, młode wszystkie były intensywnie cytrynowe i fajnie. A co z tego potem wyrosło, to szkoda gadać, Kształt ciała jakiś nie ten, wybarwiły się 2 samce i bliżej im demasonom (w sensie domieszka corala), niż saulosi. Do tego samice mają jakieś dziwne, podłużne pasy i stwierdzałem już od dawna, że coral to prawdopodobnie hybryda czystego saulosi z johanni (bywały w handlu też johanni red - tak jak saulosi red (coral), a to ciekawe).

A ja dosyć wrażliwy jestem na tym punkcie, nie cierpię hybryd, domieszek krwi itp. i wypatruję zawsze szczegółów :) Malawi to ma być malawi, a nie jakaś Francja. A im rzadsze, trudniejsze ryby tym sprawa jest bardziej fascynująca. Jak można było spiepr*** takiego popularnego pyszczaka jak saulosi, to ja nie wiem...

Tych ryb się pozbywam, dalej szukam. Mam miejsca, zaplecze i inne możliwości (także stado wygłodniałych arowan, nie dopuszczałem kundli z powrotem na rynek i nie mam zamiaru).

Pozdrawiam :)