Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

wreszcie zabieram się powoli za zmianę moich świetlówek na oświetlenie rgb by kolega deccorativo z tego tematu

http://forum.klub-malawi.pl/oswietlenie-laika-rgb-cob-10w-200w-t23683p4.html

akwarium to 100x50 z typową pokrywą wromaka, która to właśnie będzie przerobiona.

Tak sobie wymyśliłem żeby radiator dać zaraz za otworami do karmienia, pozycja diod bylaby wtedy mniej więcej w połowie akwa, miałbym wtedy do dyspozycji takie jego wymiary: 95 cm dł 12 cm szerokości, przewody z radiatora byłyby wypuszczone do tego garba na środku pokrywy w którym są obecnie stateczniki do t8. Miałbym teoretycznie miejsce na 4 diody power led rgb w odstępach +/- 23 cm.

Mam pytanie odnośnie mocowania radiatora, jak go przymocować do tego plastiku z pokrywy ? myślałem o silikonie akwarystycznym?

Całość postaram się zrobić na conradzie ms-35 i zrobić cały cykl dobowy-to jest punkt docelowy mojej przyszłej roboty.

co myślicie o takich wymiarach radiatora i takiej pozycji ledów? jakiej szerokości kupic radiator?

Z góry dziękuje :)

Opublikowano

Oczywiście wybór należy do ciebie, ale zastanów się czy nie lepiej kupić kilka modułów LED biały zimny, do tego kilka modułów RGB. Sterowanie na sterowniku kolegi Romka ( http://palabras.pl/#/leddimmer ) i wszystko złożysz w 15 minut.

Przy obecnej mocy świecenia modułów, bliki są, a i dno nawet przy 65-70 cm akwarium będzie doświetlone.

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedź, właśnie również przeprowadziłem rozmowę z kolegą deccorativo i wybór padł właśnie na moduły led.

Jakie sklep jest obecnie polecany ?

Opublikowano
Jakie sklep jest obecnie polecany ?

Ten, w którym znajdziesz moduły. Nikt już nie sprowadza modułów OGQ RGB 4xled, zostały same 3xled, sam szukam tych modułów i wszędzie brak, z zimnymi 4xled nie ma jeszcze problemów.

Opublikowano

Witam, mam juz moduly ale mam problem w rgb mam kolory kabli czerwony niebieski zielony i bialy a w zimnych 5370 mam czerwony i bialy... ktore kolory to plusy?

Opublikowano

Witam, udało mi się to wszystko zmajstrować ;) Efekt jest zaje...fajny. Serdecznie dziękuję wszystkim za pomoc.

Sterownik od Romka jest bomba, wg mnie nic nie trzeba w nim poprawiać.

Wreszcie moje akwarium jest takie jakie powinno być :)