Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy RW-15 dobrze pozamiata zbiornik 300x90x70 ze sporą ilością zakamarków między dużymi kamieniami? Różnica w cenie (RW-15 vs RW-20) 60 pln . Waham się ze względu na sporo większy apetyt na prąd RW-20.

Opublikowano

Ja bym wziął 20. Będziesz miał zapas a i sam silnik nie będzie tak obciążony bo będzie pracował na kilkadziesiąt procent pełni możliwości.

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jestem dysortografem z papierami, ale te twoje "WACHAM" :( szczypie w oczy popraw to na WAHAM - plis ;)

Te wymiary zbiornika, które podajesz to masz w realu czy taki ci się marzy?

Bo jeśli tak sobie tylko piszesz to bierz mocniejszy i tak prąd zapłacisz tylko wirtualnie, a jeśli faktycznie jesteś właścicielem takiego pięknego szkiełka - to chyba się spodziewałeś i liczyłeś z kosztami - a tan falownik to pryszcz przy innych potrzebach prądowych.:o

Opublikowano
Jestem dysortografem z papierami, ale te twoje "WACHAM" :( szczypie w oczy popraw to na WAHAM - plis ;)

Te wymiary zbiornika, które podajesz to masz w realu czy taki ci się marzy?

Bo jeśli tak sobie tylko piszesz to bierz mocniejszy i tak prąd zapłacisz tylko wirtualnie, a jeśli faktycznie jesteś właścicielem takiego pięknego szkiełka - to chyba się spodziewałeś i liczyłeś z kosztami - a tan falownik to pryszcz przy innych potrzebach prądowych.:o

Raczej nie jest piękne,napewno nie jest szkiełkiem( szkło tylko z przodu reszta to sklejka).Za to wymiary jak najbardziej realne.Jeśli chodzi o koszta energii faktycznie niemałe (ogrzewam pomieszczenie w którym stoi zbiornik). Dlatego staram się "ciąć nowe waty". Co do falownika zamówiłem RW-15.Zadecydował film kolegi Stana o cyrkulacji w Jego akwa.RW-15 omiata nieco mniejszy, za to ze sporo większymi rybami zbiornik na 2/3 mocy.

Pytanie czy te 20000 l/h (45w poboru) będzie mi potrzebne ,bo np. przy 12000l/h RW-15 bierze 16w ,RW- 20 28w

Opublikowano
bo np. przy 12000l/h RW-15 bierze 16w

chyba nie, kumpel przytargał kiedyś do mnie miernik i na 1 biegu RW-15 pokazywał ponad 20W ! na ostatnim coś powyżej 30W

Opublikowano
chyba nie, kumpel przytargał kiedyś do mnie miernik i na 1 biegu RW-15 pokazywał ponad 20W ! na ostatnim coś powyżej 30W

Na papierze RW-15 maksymalnie 23w bierze.No ale to tylko dane chińczykow.

Opublikowano

Hmm, jutro sprawdzę u siebie ile bierze prądu w realu. Jednakże sprawdzałem jebao wp25 i wszystko było zgodne z danymi podanymi przez producenta. To samo było z Hw 302 czy jbl1501( inne urządzenia w domu to samo) także miernik u mnie wydaje się być ok.