Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gąbką również można porysować szyby i to mocno, dopiero doświadczenie pomaga opanować tą sztukę. Mam 3 piękne "słoneczka" wielkości monety 2zł, dzięki mocnemu przyciśnięciu...

Czyścik Tunze z tematu http://forum.klub-malawi.pl/skrobak-szyb-t26349.html wzbudza wg mnie zaufanie, dokładnie ten http://erybka.pl/product-pol-9025-Tunze-0220-015-Care-Magnet-Long.html

Opublikowano

...wszystkim można porysować. To tylko kwestia czym najmniej. W przypadku gdy szyby nie są zarośnięte glonami to spokojnie można wyczyścić gąbką lub nawet samą dłonią wystarczy. Chyba ,że szyby są naprawdę zapuszczone..Mnie osobiście przekonuje gąbka którą stosuję od ponad 30 lat w różnych akwariach. Ale każdy sobie coś znajdzie co jemu odpowiada.

Opublikowano

zgadza się... nie wiem od czego jest to zależne, ale szyby w 600l muszę czyścić min. raz na tydzień... krasnorosty są w mega natarciu ! szybę tylną mam już prawię zapełnioną, a na przedniej dzieje się to samo, o kamieniach nie wspomnę. Oświetlenie posiadam ledowe. W poprzedniej 330 miałem świetlówkę 30w i szyby czyściłem raz na miesiąc... Stąd też przykre doświadczenia...

Opublikowano
zgadza się... nie wiem od czego jest to zależne, ale szyby w 600l muszę czyścić min. raz na tydzień... krasnorosty są w mega natarciu ! szybę tylną mam już prawię zapełnioną, a na przedniej dzieje się to samo, o kamieniach nie wspomnę. Oświetlenie posiadam ledowe. W poprzedniej 330 miałem świetlówkę 30w i szyby czyściłem raz na miesiąc... Stąd też przykre doświadczenia...

Czymże byłaby akwarystyka jakby nie trzeba było nic robić? I tak niektórzy twierdzą, że to nudne hobby. Żona do mycia garów nie zagoni ale jak trzeba "posprzątać" akwarium to czysta przyjemność ba powiem więcej rytuał :D Pozdrawiam

Opublikowano

chyba nie.... przeczytaj wątek, który zapodałem w linku, da Ci odpoiwedz ;)

Czymże byłaby akwarystyka jakby nie trzeba było nic robić? I tak niektórzy twierdzą, że to nudne hobby. Żona do mycia garów nie zagoni ale jak trzeba "posprzątać" akwarium to czysta przyjemność ba powiem więcej rytuał Pozdrawiam

a nooo.... prawda, chodź szyba mniej porysowana bardziej cieszy ;)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.