Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie do posiadaczy pompy Atman 306- czy u Was słychać ją m mocno podczas pracy? W tej chwili mam małe zamieszanie i musiałem wylać praktycznie cala wodę z baniaka( wklejam poprzeczkę) i przelałem ją do wiader,itp. W międzyczasie będę kleił kasetę i dojechała do mnie pompa Atmana306 i jak włączyłem ją na próbę to jest trochę głośna (być może dlatego że wiadro stoi w wannie i przenoszą się wibracje). Btw. Daje rade ta pompa -maly wariacik

Opublikowano

...ja bym zmienił przyssawki na te które ma Aquel Cyrkulator 2000. One są z amortyzatorami i nie przenoszą drgań. Tylko najpierw bym się upewnił czy pasują.. Kiedyś sprawdzałem od jakiegoś Atmana i pasowały. Ale tutaj trzeba się upewnić.

Opublikowano

Atman jest dość głośny, czasami trafi się model że chodzi jak ciągnik.

Ale idzie się przyzwyczaić, po za tym jak wyląduje w zbiorniku i nakryjesz go pokrywą będzie znacznie lepiej.

Opublikowano

Mam Atmana At-203 ponad 6 lat. i jest cichuteńki. Pracuje na swoich przyssawkach. Nie patrz na to, jak on pracuje w wiadrze, czy w wannie. To nie ma sensu.

Opublikowano

Mój AT-306 w kaseciaku jest bezgłośny. Kaseciaka zrób w taki sposób aby komora pompy była większa i atman nie stykał się ze ściankami bo wtedy będą się przenosić wibracje. W celu eliminacji wibracji wystarczy obłożyć pompę paskami z gąbki.

Opublikowano

I owszem masz rację, tylko koszt Jebao to trzykrotność Atmana.

U mnie Atman pracuje od kilku miesięcy w kaseciaku i nie mogę narzekać na niego. Jeśli coś słychać to bardziej drgania przenoszone na obudowę, ale nie jest to absolutnie uciążliwe. Pewnie nie jeden kubeł chodzi o wiele głośniej.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.