blazek Opublikowano 7 Marca 2016 #1 Opublikowano 7 Marca 2016 Witam mam pytanie odnośnie chorób pyszczków, od kilku dni zauważyłem u ryb białe punktowe zadrapania brak łusek w tym miejscu czy ktoś może wie ,lub spotkał się z podobną chorobą.
yaro Opublikowano 7 Marca 2016 #2 Opublikowano 7 Marca 2016 Zdjęcie nieostre, ale wygląda na pobitą a nie chorą.
patst20 Opublikowano 7 Marca 2016 #3 Opublikowano 7 Marca 2016 Tak jak napisał Yaro ryba dostała niezły łomot przypatrz się kto ją gania po akwarium.
blazek Opublikowano 7 Marca 2016 Autor #4 Opublikowano 7 Marca 2016 Postaram się dosłać lepsze zdjęcia -- dołączony post: Też tak podejrzewam ale wolę się upewnić , ale jak zrobię lepsze fotki to podeśle. Dzięki
crav Opublikowano 8 Marca 2016 #7 Opublikowano 8 Marca 2016 Jeśli dobrze widzę to tam są samice lombardoi jak masz samca to stawiam na niego...
Pleziorro Opublikowano 8 Marca 2016 #9 Opublikowano 8 Marca 2016 Miałem podobne dylematy, moje ryby też miały poszarpane płetwy, ubytki w łuskach bardzo podobne do Twoich. Po reorganizacji hierarchii ryby się troszkę uspokoiły, pokonany samiec alfa się prawie wygoił, więc chłopaki mieli rację, że to nie choroba i w Twoim przypadku zapewne także mają Obserwuj uważnie ryby, zapewne wieczorem przy zaciemnionym baniaku znajdziesz sprawcę/sprawców pobicia.
Rekomendowane odpowiedzi