Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie miałem ostatnio ciekawe zjawisko u siebie w akwarium przechowywalem dla kolegi duzego Champsochromisa bo kupił go u gościa ale musiał zostać tydzień w moim mieście i nie miał gdzie go dać trochę się martwilem bo mój Venustus nie lubi nowych gości a champsochromis ma 26 cm ale wpuscilismy go i na następny dzień patrze a Venustus pręży się do champsochromisa i ten podpłynął do niego i wyglądali jak by odywali tarło. Moje pytanie to czym to mogło być spowodowane ;)

Opublikowano

Andrzej powiem Ci ze może to jest możliwe bo jak był w akwa to Venustus samicami się nie interesował a jak go zabraliśmy to na drugi dzień wytarł dwie samice ;D

Opublikowano

Nie raz obserwowałem jak.samce kręcą się jakby na tarło ale to o niczym nie świadczy. Nieraz tak ich najdzie i tyle, nie ma co się doszukiwać w tym.drugiego dna ;-)

• Dziękuję 1
Opublikowano

To był zwykły pokaz sił i wdzięków.

My mamy tak samo. Jak jesteśmy na plaży rozglądamy się za babeczkami, ale nich tylko jakiś mięśniak znajdzie się w naszej strefie, to chcąc pokazać naszą atrakcyjność - również wciągamy brzuch i napinamy bicki.:D

Opublikowano
Andrzej powiem Ci ze może to jest możliwe bo jak był w akwa to Venustus samicami się nie interesował a jak go zabraliśmy to na drugi dzień wytarł dwie samice ;D

Najwidoczniej Venustus potrzebował krótkiego szkolenia. Podziękuj koledze :D