Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wielkością akwarium, Ty możesz mieć prawie wszystko.

Potem miałem swój nr jeden , ale taki na mus. Do niego dobierałem to co mi się podoba i pasuje do lokum i żywienia.

Opublikowano

Miałem swojego ukochanego Msobo Magunge i postanowiłem do niego dobierać ryby. Szukając składu przy okazji uczyłem się ryb. To wszystko oczywiście ewoluowało i dobór się zmieniał jedynie Msobo pozostawał niezmieniony

Opublikowano

Trudne to zadanie,ale faktycznie można się dużo nauczyć o rybach,lecz ja mam pamięć ulotną,hehe.Nasze forum w rankingach google wysoko stoi,bo jak szukam coś o rybce to od razu jest odnośnik do forum.Na razie moja lista ma dwa słupki,mięsożerca i roślinożerca,są też ryby pasujące do obu działów.Jeśli są błędy to proszę poprawić.

Roślinożerca :

Metriaclima estherae -RED RED

Msobo Magunge

Mięsożerca:

Msobo Magunge

Cynotilapia zebroides, Likoma "red top"

Labidochromis caeruleus

Opublikowano
Trudne to zadanie,ale faktycznie można się dużo nauczyć o rybach,lecz ja mam pamięć ulotną,hehe.Nasze forum w rankingach google wysoko stoi,bo jak szukam coś o rybce to od razu jest odnośnik do forum.Na razie moja lista ma dwa słupki,mięsożerca i roślinożerca,są też ryby pasujące do obu działów.Jeśli są błędy to proszę poprawić.

Roślinożerca :

Msobo Magunge

Mięsożerca:

Msobo Magunge

Labidochromis caeruleus

Likoma i Caeruleus to mięsożerca, red red różnie podają, raz jest roślinożercą innym razem wszystkożerca, Magunga to wszystkożerca.

Opublikowano
Roślinożerca :

Msobo Magunge

są to ryby wszystkożerne, chodź u mnie pływają z non mbuną na diecie 80/20 na wyższość mięska i żadnych negatywnych, czy niepokojących objawów nie zaobserwowałem.

Opublikowano

Przy okazji,nie umiem poprawić błędu w temacie,220cm.Pomoże jakiś mod zmienić tytuł ?

Poprawiłem temat zgodnie z sugestią.

Post_Mortem

Opublikowano

Strona roślinożerców idzie w przewadze,ale nie ma decyzji jeszcze podjętej,może przemycę do niej caeruleusa i będę zadowolony ? Zaproponowane,przez kolegę Eliota rybki są bardzo ładne.Aktualizacja listy.

Roślinożercy:

Msobo Magunge

Melanochromis auratus

Metriaclima greshakei

Metriaclima sp. "elongatus chewere"

Pseudotropheus Acei

Acei Luwala Reef

Metriaclima sp."elongatus chailosi"

Psudotropheus acei Lupingu

Metriclima sp zebra chilumba Miason Reef

Labeotrophueus Trewavase Zimbabwe Rock

Pseudotropheus demasoni

Pseudotropheus zebra gold Kawanga

Mięsożercy:

Msobo Magunge

Labidochromis caeruleus

Opublikowano
Strona roślinożerców idzie w przewadze,ale nie ma decyzji jeszcze podjętej,może przemycę do niej caeruleusa i będę zadowolony ? Zaproponowane,przez kolegę Eliota rybki są bardzo ładne

Nie dziwię Ci się, propozycja Eljota jest naprawdę świetna. Jesli jednak się na nią zdecydujesz to nic nie przemycaj, zaszkodzisz tylko rybom. Yellow to elastyczny mięsożerca, ale chyba jednak nie na tyle żeby pływać w jednym zbiorniku z praktycznie samymi roślinożercami.