Skocz do zawartości

Obsada Inmar 220x60x60

inmar

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie bez urazy, ale wachlarz ryb które zaproponował inmar to wygląda jak oferta Tan-Mal. Gdzie jest chęć szukania ryb które będą pasowały do siebie, żywieniowo, charakternie i będą dostosowane do wielkości zbiornika. Rozumiem, że może tyle ryb się podobać ale może też warto włożyć trochę inwencji że swojej strony. Poczytać, obejrzeć stworzyć jakiąś swoją bazę ryb i wtedy wrzucić i dopytać czy dane ryby będą dobrze czuły się w danym zbiorniku. Czytając i oglądając przy okazji uczymy się naszego biotopu.

Proszę mnie źle nie zrozumieć bo jestem chętny do pomocy, ale zestaw inmara poprostu mnie rozczarował gdyż jest to droga po najniższej linii oporu.

• Dziękuję 1

Inmar, przechodziłem to samo co Ty... Powstało wiele list Top aż w końcu ta finalna.

Ustal sobie na poczatek: adhd mbuna czy spokojną non-mbuna czy mały mix -warunki masz.... Dalej skup się na eliminacji wg klucza diety opierając się na top3 które się tobie najbardziej podobają- takie Must Have. Dieta sama się wtedy określi.

A dalej to do tego droga eliminacji skreślaj co najbrzydsze lub niepasujace dieta lub te bez których wg Ciebie da się żyć ....

A na koniec warto się skonsultować z kimś zaufanym na PW kto dobrze podpowie i dokona stosownych korekt. Sam wiem że zaraz słyszysz istny koncert życzeń bo każdemu co innego się podoba i co gorszą wszyscy mają rację (bo ten biotop tak ma że każda rybka ma coś w sobie)..

Finalne pamiętaj :

MUSI SIĘ TOBIE PODOBAĆ bo to Ty a nie forumowicze będą na to codziennie patrzeć ...

Spokojnie Panowie,to tylko taka lista zrobiona jakiś czas temu,z niej wyeliminowałem ryby,których na pewno nie chciałbym mieć.Sprawa jest otwarta,próbuję się uczyć i stąd ten wątek.Właśnie walczyłem z pokrywą i wszystkimi podłączeniami i jestem skonany.Myślałem,że będę miał roślinożerców,ale teraz nie jestem pewien którą grupę wybrać.Nie planowałem karmić mrożonkami a jedynie suchym.

Burza mózgu. zawsze tak jest na początku, ja Ci tego zazdroszczę.

Aby zrobić krok do przodu napisz najpierw:

a- mbuna

b- non mbuna

Trzeciej wersji dla początkujących nie polecam.

Jedynie yellow może łatwo znaleźć się w a i b.

Jak już określisz czy chcesz mieć a lub b, przed tobą wybór :

c- obsada w stronę mięsa (nie trzeba karmić mrożonkami , są dobre pokarmy suche)

d- obsada w stronę zielska.