Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ale jednak nie skłania się do typowego mięsa i to samo Hara
Chyba źle mnie zrozumiałeś zooplankton to jednak nie rośliny, jednak nie można diety cynotilapii porównywać do diet typowych mięsożerców jakimi są np. drapieżniki.

W takim razie chyba najlepiej będzie 50/50 suchego i max. 2x w tygodniu kostkę mrożonego mięska?

IMHO będzie dobrze.
Opublikowano

W ofercie Aquaafrika znalazłem rybę bardzo podobną do Hary aczkolwiek chyba ładniejszą: Metriaclima sp. "Zebra Chilumba" (Maison Reef). Czy mogę bez obaw wymienić na nią Harę?

Opublikowano
Metriaclima sp. "Zebra Chilumba" (Maison Reef). Czy mogę bez obaw wymienić na nią Harę?
Jak zmienisz akwarium na 450 l to tak ;). Ta ryba rośnie zbyt duża do twojego akwa.
  • Dziękuję 1
Opublikowano
W ofercie Aquaafrika znalazłem rybę bardzo podobną do Hary aczkolwiek chyba ładniejszą: Metriaclima sp. "Zebra Chilumba" (Maison Reef). Czy mogę bez obaw wymienić na nią Harę?

Może i ładniejsza ale to rzecz gustu, u Hary masz ładniejsze samice no i jak eljot pisze musisz mieć większe akwarium.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Ok, rozumiem...

Wychodzi jednak na to, że ryby kupię w Aquaafrika, gdyż na wybraną obsadę w Tan-Mal musiałbym czekać 4 tygodnie :(

Jeszcze jedno, czy Msobo Magunga mogę zamienić tak jak pierwotnie startowaliśmy na Membe Deep, bo akurat w Gdańsku jest dość tania i F1, a Msobo Magunga już Fx

Opublikowano
Ok, rozumiem...

Wychodzi jednak na to, że ryby kupię w Aquaafrika, gdyż na wybraną obsadę w Tan-Mal musiałbym czekać 4 tygodnie :(

Jeszcze jedno, czy Msobo Magunga mogę zamienić tak jak pierwotnie startowaliśmy na Membe Deep, bo akurat w Gdańsku jest dość tania i F1, a Msobo Magunga już Fx

Możesz.