Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A co powiecie o kleju Soudal Fix All Turbo ,według specyfikacji grubość warstwy nanoszonej

0,5 czas pełnego utwardzenia 3 godz.

Bardzo zacny klej, mniej go trzeba nakładać, szybko wiąże, szybciej osiąga pełne utwardzenie. Przyklejałem nim tło wewnątrz, podklejałem plastikową listwę ledową z Ikea do belki alu. trzymało tak, że ledwo nożem oderwałem. Mam tym przyklejony przedłużacz do ściany szafki - trzyma jak zły.

Opublikowano
Bardzo zacny klej, mniej go trzeba nakładać, szybko wiąże, szybciej osiąga pełne utwardzenie. Przyklejałem nim tło wewnątrz, podklejałem plastikową listwę ledową z Ikea do belki alu. trzymało tak, że ledwo nożem oderwałem. Mam tym przyklejony przedłużacz do ściany szafki - trzyma jak zły.

Szkoda, że dopiero teraz o nim piszecie pewnie bym go użył, ale na tym Fix all crystal chyba też będzie trzymać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W zasadzie z postu 15 nic nie wynika, kol.podaje tylko specyfikację ,mi chodziło o to czy ktoś używał i może potwierdzić przydatność tego kleju,no ale już kupiłem ten klej i będę przyklejał nim tło , tylko zastanawiam się czy smarować całe tło , czy tylko punktowo.

Opublikowano

Dzisiaj skończyłem robić tło, użyłem do wykonania :Styropian ekstrudowany xps 3x 3cm sklejone razem,malowane farbą akrylową Altax najpierw czarną ,pózniej czarną mieszaną z białą.W poniedziałek zamierzam wklejać tło do akwarium klejem Soudal Fix All Turbo.Problem polega na tym że muszę wyłowić ryby, przelać wodę , czy jeżeli wkleję tło tym klejem rano, to wieczorem będę mógł zalać akwarium i wpuścić ryby .W specyfikacji pisze że pełne utwardzenie po trzech godzinach , czyli teoretycznie nie powinno być problemu.

Na zdjęciu tło razem z kaseciakiem

post-15741-1469572771819_thumb.jpg