Pleziorro Opublikowano 28 Lutego 2016 #21 Opublikowano 28 Lutego 2016 A co powiecie o kleju Soudal Fix All Turbo ,według specyfikacji grubość warstwy nanoszonej 0,5 czas pełnego utwardzenia 3 godz. Bardzo zacny klej, mniej go trzeba nakładać, szybko wiąże, szybciej osiąga pełne utwardzenie. Przyklejałem nim tło wewnątrz, podklejałem plastikową listwę ledową z Ikea do belki alu. trzymało tak, że ledwo nożem oderwałem. Mam tym przyklejony przedłużacz do ściany szafki - trzyma jak zły.
epso Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor #22 Opublikowano 28 Lutego 2016 Bardzo zacny klej, mniej go trzeba nakładać, szybko wiąże, szybciej osiąga pełne utwardzenie. Przyklejałem nim tło wewnątrz, podklejałem plastikową listwę ledową z Ikea do belki alu. trzymało tak, że ledwo nożem oderwałem. Mam tym przyklejony przedłużacz do ściany szafki - trzyma jak zły. Szkoda, że dopiero teraz o nim piszecie pewnie bym go użył, ale na tym Fix all crystal chyba też będzie trzymać.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 28 Lutego 2016 #23 Opublikowano 28 Lutego 2016 http://forum.klub-malawi.pl/renowacja-tla-strukturalnego-t18637.html?&highlight=Soudal+Fix+All+Turbo....w poscie nr 6 masz już o tym kleju napisane. A w linku można wejść na ten konkretnie klej i jest tam też specyfikacja. Dla Ciebie to już musztarda po obiedzie...Ale może innym się przyda.
Mirokus Opublikowano 29 Lutego 2016 #24 Opublikowano 29 Lutego 2016 Czyli Soudal Fix All Turbo można spokojnie stosować do przyklejenia tła tak ? , a po ilu godz można zalewać wodą iwpuszczać ryby.
ivan161 Opublikowano 1 Marca 2016 #25 Opublikowano 1 Marca 2016 Mirokus przeczytaj post nr #15 :-) Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka
Mirokus Opublikowano 10 Marca 2016 #26 Opublikowano 10 Marca 2016 W zasadzie z postu 15 nic nie wynika, kol.podaje tylko specyfikację ,mi chodziło o to czy ktoś używał i może potwierdzić przydatność tego kleju,no ale już kupiłem ten klej i będę przyklejał nim tło , tylko zastanawiam się czy smarować całe tło , czy tylko punktowo.
timi-akwaria.pro Opublikowano 10 Marca 2016 #27 Opublikowano 10 Marca 2016 tylko zastanawiam się czy smarować całe tło , czy tylko punktowo. Punktowo wystarczy.
Mirokus Opublikowano 11 Marca 2016 #28 Opublikowano 11 Marca 2016 Dzisiaj skończyłem robić tło, użyłem do wykonania :Styropian ekstrudowany xps 3x 3cm sklejone razem,malowane farbą akrylową Altax najpierw czarną ,pózniej czarną mieszaną z białą.W poniedziałek zamierzam wklejać tło do akwarium klejem Soudal Fix All Turbo.Problem polega na tym że muszę wyłowić ryby, przelać wodę , czy jeżeli wkleję tło tym klejem rano, to wieczorem będę mógł zalać akwarium i wpuścić ryby .W specyfikacji pisze że pełne utwardzenie po trzech godzinach , czyli teoretycznie nie powinno być problemu. Na zdjęciu tło razem z kaseciakiem
Bezprym Opublikowano 12 Marca 2016 #29 Opublikowano 12 Marca 2016 Wydaje mi się, że w piaskowym kolorze bardziej naturalnie by wyglądało.Przebija mi w tym motyw liści. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
pablojogi Opublikowano 12 Marca 2016 #30 Opublikowano 12 Marca 2016 zarośnie to glonem i nic nie będzie przebijać, tło super!!!
Rekomendowane odpowiedzi