Quba Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor #11 Opublikowano 10 Lutego 2016 Dzięki za odpowiedzi, nie będę was już męczył Zamówię jbl e1501, układ koszy od dołu: 1.gąbka 2.micromec 3.zeolit 4.gąbka. Do tego jvp 102b do cyrkulacji wody.
Mortis Opublikowano 10 Lutego 2016 #12 Opublikowano 10 Lutego 2016 Dzięki za odpowiedzi, nie będę was już męczył Zamówię jbl e1501, układ koszy od dołu: 1.gąbka 2.micromec 3.zeolit 4.gąbka. Do tego jvp 102b do cyrkulacji wody. A masz już cykl azotowy w akwarium zamknięty?
Quba Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor #13 Opublikowano 10 Lutego 2016 Nie mam jeszcze nic, akwarium jest dopiero w trakcie realizacji dlatego wykorzystuje czas do kompletowania sprzętu.
Mortis Opublikowano 10 Lutego 2016 #14 Opublikowano 10 Lutego 2016 Nie mam jeszcze nic, akwarium jest dopiero w trakcie realizacji dlatego wykorzystuje czas do kompletowania sprzętu. To narazie nie wkładaj zeolitu by nie absorbował NO3. Wystartuj akwarium, a potem będzie czas na absorbery. Przeczytaj ten post http://forum.klub-malawi.pl/szablon-startu-biologii-wode-amoniakalna-wa-t26014.html.
Quba Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor #15 Opublikowano 10 Lutego 2016 Czytałem już Co do zeolitu to nie miałem na myśli wkładanie go od razu do filtra, tylko bardziej wybiegałem w przód czyli, że będę mieć wszystko co potrzebne po starcie akwa i później po wpuszczeniu mieszkańców
LECHPL Opublikowano 11 Lutego 2016 #16 Opublikowano 11 Lutego 2016 Mam tego jbl i jestem pewien że wystarczy tylko do biologi a jeżeli o przerybieniu mówisz to już bez szans, mechanik 2000l/h z jakąś drobną gąbką będzie Ci potrzebny. U mnie w 450 l mam pompe atman w filtrze przelewowym i wspomnianego jbl i jest git bez żadnych cyrkulatorów.
Quba Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor #17 Opublikowano 11 Lutego 2016 Dla spokoju duszy kupiłem JBL'a e1901 i cyrkulator jvp. Dokupić do tego jeszcze aquael circulator 2000 + gąbkę ? Jeśli tak to czy gąbka z aquael turbo będzie pasować ? ps. Co do ilości ryb jeszcze nie zdecydowałem i w sumie mam czas bo akwa dojedzie za jakieś 2tygodnie + 3 tygodnie na dojrzewanie
Rekomendowane odpowiedzi