Skocz do zawartości

[250L] Malawi Artura :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdjęcia nie działają u mnie, jak będziesz łupał to nie bój się dużych głazów, pamiętaj o daniu czegoś pod piaskiem na czym je będziesz stawiał, np płyta ze spienionego pcw 5mm.

Opublikowano

Problem ze zdjęciami wynika z tego że zdjęcia ważą po ponad 5mb. A limit 1.92mb jest ;)

Teraz już powinno działać.

post-16689-14695726973131_thumb.jpg

Opublikowano

zdecydowanie dorzuć coś wyższego, sorki teraz wygląda to jak rozrzucone cegły na placu budowy w czasach PRLu.

Nie bój się ułożyć konstrukcji skalnych tak by ryby mogły korzystać z grot i skubać glony na każdej wysokości akwarium. Raczej nie chciałbyś aby ryby siedziały Ci tylko przy tych kamykach na 1/3 wysokości akwarium.

Opublikowano

Właśnie w tym jest problem. Nie mam za bardzo nic wyższego.

Będę próbować coś wyższego ale jaki efekt to nwm ;P

Opublikowano
Właśnie w tym jest problem. Nie mam za bardzo nic wyższego.

Będę próbować coś wyższego ale jaki efekt to nwm ;P

Szukaj na składowiskach kamieni, sklepach ogrodniczych bo ewidentnie brakuje wysokich kamieni i kombinuj coś z grotami dla mbuny.

Opublikowano
Problem ze zdjęciami wynika z tego że zdjęcia ważą po ponad 5mb. A limit 1.92mb jest ;)

Teraz już powinno działać.

Siemanko...

No teraz przynajmniej to już widać tą fotkę ;) ...

Tak samo popieram kolegów odnośnie dodania wyższych kamieni,bo teraz jest zdecydowanie za płasko,oraz tak jak Mortis radzi poszukaj w składach lub sklepach ogrodniczych odpowiednich kamieni...

Osobiście proponuje szukać kamieni w kształcie brył np takich http://www.kamienogrodowy.pl/files/serpentynit.JPG ,z których łatwiej ułożyć gruzowiska skalne,niż z tych płaskich które teraz masz...

Oczywiście wybór kamienia o jego rodzaj wybieraj pod twój gust,ja dałem tylko przykład ;)...

Zadawaj pytania w odpowiednich działach do tego przeznaczonych ;)...

Powodzenia :)...

Opublikowano
No coś jakoś to lepiej chyba jest. Sami oceńcie. Oprócz grot. No coś muszę wymyślić

Moim zdaniem lepiej ale kurde czegoś mi brak. Możesz też oświetlenie zmniejszyć jedna świetlówka starczy, a jeśli chcesz mieć troszkę mroku to końce świetlówki owiń folią aluminiową. Pyszczaki nie potrzebują intensywnego światła, a lekko ściemnione światło nada klimatu.

Opublikowano

Egon - ja też jestem zawiedzony i to bardzo. Bo całe miasto objeździłem i nie mają serpentynitu tylko coś takiego znalazłem. U mnie jest pełno kamieniarzy ale maja tylko te małe duperele co bramy się z nich układa. No a auta swojego nie mam więc wypruć dalej nie mam czym ;P

Serpentynit mi się cholernie podoba he he. Jak ktoś mi tu z forum pokazał to świeczki w oczach. Niestety jego porządanie muszę na ten czas odpuścić.

Też mi czegoś brakuje ale czego to jeszcze nie wiem, jakoś tak no mało to malawi czuć.

Jutro popróbuje jeszcze coś zdziełać i zobaczymy.

Świetlówki chwilowo 2x39w T5 8500K i 10.000K. Bo po roślinniaku zostało tyle że nie mogę jednej odpalić, zakryje po połowie rurek albo coś coby przyciemnić. A potem i tak na ledy przejdę :)