Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem tutaj już jakiś czas i naprawdę wiele już się nauczyłem od Was drodzy koledzy i to dzięki Wam chcialbym przedstawić moją 240. Ale od początku:

Akwarium kupione jakoś w listopadzie, następnie zabrałem sie za zrobienie tła wewnętrznego z wykorzystaniem zaprawy CR65 http://forum.klub-malawi.pl/tlo-wewnetrzne-240-p336852.html#post336852

W między czasie robienia tła kompletowałem wszystkie niezbędne elementy wystroju. Podłoże to piasek kwarcowy KREISEL 099 jakieś 20kg, skały serpentynit ok 25kg, w na dniach dorzucę z lewej i prawej strony akwa jakiegoś anubiasa (mam nadzieję ze się uchowa) oświetlenie moduły LED http://kupujled.iai-shop.com/product-pol-632-Modul-LED-3-SMD5630-SAMSUNG-GOQ-1-08W-DC12V-IP68-Zimna-klosz-dyfuzor.html?product=632

Filtracja to kubeł JBL e901 jako biolog(do tego dorzuciłem bakterie Biocoryn) i wewnętrzny Fluval 4plus. Parametry wody będe sprawdzał na bierząco ale jak juz kolega deccorativo pisał za co mu serdecznie dziękuje w naszych wodociągach mają dobrą wodę także bedzie dobrze :P . Co do obsady to jeszcze mam czas, juz jakieś typy w głowie są ale to w innym dziale. Dodatkowo do tego wszystkiego została wzmocniona komoda blatem 4cm i płytą OSB przykręconą z tyłu komody.

Reasumując: Po godzinach spędzonych na forum, przeczytaniu wielu wątków i tematów oraz oczywiście dzięki Waszym drogocennym wskazówką Koledzy, mam w swoim domku długo upragnione pierwsze Malawi:P

Podoba się ???:lol: wszelkie wskazówki, komentarze co poprawić co zmienić bardzo mile widziane Pozdrawiam!!!

post-16375-14695726935487_thumb.jpg

Opublikowano

Mnie się podoba twój baniak,ja bym zostawił jak jest teraz ;) ...

Fajnie się czyta,że wszystko dopracowałeś do końca tak jak powinno być...

Ps.co to za dziurka na środku baniaka w góry???

Opublikowano
Światło od lampki się odbiło :D

Hehe,na pierwszy rzut oka wygląda jak dziura w tle ;) ...

na dniach dorzucę z lewej i prawej strony akwa jakiegoś anubiasa (mam nadzieję ze się uchowa)

Ja bym zostawił aranżacje jak masz teraz bez roślin,ale oczywiście jeśli tobie sie podoba zielony akcent to ok :) ...