Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, chciałbym kupić zestaw akwarium do Malawi. Wymiary szafki mam 90x45 czyli akwa ok 200 l,chciałbym dokupić resztę tj. akwarium z pokrywą i oświetleniem, filtr zewnętrzny (myślałem o tym

Filtr zew HW-302 do 250l +WKŁADY GRATISY PROMOCJA! (5195114384) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img04.allegroimg.pl/photos/400x300/51/95/11/43/5195114384@@AMEPARAM@@04@@AMEPARAM@@51/95/11/43@@AMEPARAM@@5195114384

) + jakiś cyrkulator, podłoże jakiś biały piasek bądź czarny kamień, jakieś łupki, tło zewnętrzne. Czyli ogólnie cały zestaw, czy mogę prosić o pomoc?

Hodowałem już Malawi ok 8 lat temu, jednak przeprowadzka i zmiana trybu życia oraz technologie poszły do przodu.

Opublikowano

Hej.

Ten kubełek spokojnie Ci wystarczy na biologię. Wrzuć jakiś cyrkulator 1500l/h aquael. Piasek to Kreisel o granulacji 0.8/1,2 ze sklepu budowlanego lub piach ze żwirowni. Kamienie polecam Serpentynit lub zwykłe otoczaki z pola. Tło, to czarna folia przyklejona na szybie.

Na początku poczytaj sobie jak bezpiecznie wystartować akwarium, w odpowiednim dziale znajdziesz jakie ryby dobrać do swojego litrażu i tak krok po kroku wyjdzie Ci świetny zbiornik Malawi. Jeśli będziesz miał pytania to pisz w odpowiednich działach.

Powodzenia.

Opublikowano

Chodzi o to, że wykorzystam szafkę, którą już mam. Ciężko będzie dostać akwarium 90cm, zazwyczaj są 80 lub 100. Zapewne wszelkie zakupy zrobię na allegro, w sumie wszystko już mam obczajone.

-- dołączony post:

W sumie pomysł z blatem wygląda ciekawie czy taki zestaw + filtr kubełkowy, o którym wcześniej pisałem będzie ok ?

AKWARIUM 200L 100x40x50cm PROSTE FULL+11 gratisów (5488479312) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

i ten filtr wewnętrzny zamiast pompy fontannowej?