Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem tak ja mam głównie ośw.niebieskie więc i taki kolor ma piasek:DCzemu ty się aż tak uparłeś na biały???na początku jest fajny ale później,już tak pięknie nie jest.

Opublikowano
Powiem tak ja mam głównie ośw.niebieskie więc i taki kolor ma piasek:DCzemu ty się aż tak uparłeś na biały???na początku jest fajny ale później,już tak pięknie nie jest.

Powiem Ci tak: podoba mi się i tyle...

Obecnie w rośliniaku mam biały żwir i po dwóch latach dalej wygląda nie źle, choć śniegiem bym go nie nazwał ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatecznie jednak zdecydowałem się KREISEL 099 z uwagi na koszty, gdyż odkładam na obsadę F1.

Jeszcze nie zalałem baniaka, ale wygląda nieźle. Jedyny minus to, że musiałem płukać w wiadrze, bo nie mam sita i każdą porcję po ok 4kg płukałem mieszając w dużym wiadrze po 15-17 razy, a i tak woda była dalej żółta!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja miałem u siebie "najbielszy piasek na allegro" po 1zł/kg + przesyłka. Był nieco bielszy od kreisel'a, ale tylko nico. Moim zdaniem nie warto. Teraz tez mysle o jakims koralowym, chociaz tyle kasy... Duzo tez zalezy od oswietlenia- przy zimnym, niebieskawym swietle nawet kreisel wyda sie biały- na zdj zazwyczaj piasek wychodzi bielszy....

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzeje troszkę kotleta :)

Mam pytanie troszkę z innej beczki, kolor piachu jest dla mnie sprawą drugorzędną bardziej chodzi mi o wpływ piachu na ilość krzemianów w wodzie ,piasek kwarcowy wydziela ich bardzo dużo a jak to ma się do piachu dolomitowego lub koralowego ?

Czy ten koralowy nie jest zbyt ostry dla ryb jak wiadomo ryby przepuszczają gon przez skrzela czy nie ma ryzyka że się pokaleczą ?