Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Akurat w tej chwili mam

4+1 saulosi

Zapisuje się odwrotnie, czyli 1+4, chyba że masz 4 samice i jednego samca...

a ten pyszczak yellow nie moze zostac?? one od roku czasu cały czas ze soba są:P

Nie wiem czego nie rozumiesz... To, że pływają razem od roku nic nie znaczy, a na pewno nie to, że tak powinno być. Każdy jak jeden odpisał Ci, że w tym akwarium tylko Saulosi więc po co jeszcze drążysz? Tu chodzi o dobro ryb, Saulosi i Yellow to po pierwsze inna dieta, a po drugie Yellow jest zwyczajnie za duży do tego akwarium (pomijając już fakt, że nie trzymamy tych ryb w parach tylko w haremach).

za duzo pewnie tego....

W dodatku zachowujesz się tak, jakbyś zupełnie nie czytał naszych odpowiedzi... :)

Opublikowano
Fakt jestem raczkujący z akwarium ale uważam ze przy 5 sztukach to słabo bedzie tetnic zyciem takie akwarium :) Ale oczywiscie to tylko moje zdanie :))

Skoro jesteś początkujący i nie miałeś styczności z tym biotopem to czemu od razu coś zakładasz? :) Uwierz mi, że dopiero kiedy pozbędziesz się nadprogramowych ryb, ułożysz kamienie w akwarium tak jak trzeba i postarasz się o prawidłowe parametry i dobrą karmę, Saulosi na pewno zaspokoją Twoją rządzę "życia" w takim akwarium. To żywiołowe ryby i przy dorosłych sztukach na pewno nie będzie tam nudno. Chyba, że jesteś zwolennikiem robienia dworca kolejowego z akwarium i to rozumiesz jako zbiornik "tętniący życiem", ale jeśli tak to niestety nie to forum...

-- dołączony post:

Żeby obserwować pełnię zachowań i ubarwienia samców powinieneś mieć przynajmniej 2 samce, a w takim akwarium to niemożliwe.

Pozner, żeby kolega zaobserwował pełnię zachowań i ubarwienia, najpierw musi się pozbyć piranii, gurami i glonojadów z tego zbiornika moim zdaniem ;)

Opublikowano
Pozner, żeby kolega zaobserwował pełnię zachowań i ubarwienia, najpierw musi się pozbyć piranii, gurami i glonojadów z tego zbiornika moim zdaniem

To jest oczywista oczywistość ;) Zrozumiałem, że to już jest ustalone.