Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Schemat jest praktycznie identyczny z tym co pokazałeś.

Mam dwa równoległe korpusy przed pompą i dwie nitki biologia za pompą.

W tych za pompą mam NGBC matrix i ceramikę.

na wyjściu mam jeszcze odejście do dwóch korpusów, w których będę miał Purolite, ale tej sekcji jescze nie uruchomiłem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Zrobił mi się mega problem na narurowca mam mało miejsca

Szerokość 80

Wysokość 70

Głębokość 45

Ma ktoś jakaś propozycję jak to zmieścić ?masakra

-- dołączony post:

Czy to w ogóle możliwe żeby zmieścić narurowca ? Zestaw minimum z czego powinien się składać ?

Opublikowano

2 mechaniki przed pompą i przynajmniej 3 korpusy za pompą choć jak wejdą 3 to i 4 też . Można kombinować robiąc załamania ale każde załamanie 90 stopni będzie tłumić przepływ.

Ktoś chyba miał zrobiony tak, że za mechanikami 90stopni w dół i pompa na tym a zaraz za tym biologia. Tylko wątpię abyś nawet to zmieścił w 80cm. Ewentualnie do pompy dać na sztywno bo tam będzie największe ciśnienie a za pompą na wężach 3/4 cala ciśnieniowych to powinieneś to jakoś umodelować w szafce.

Opublikowano

Pokombinuję może zrobię dwa poziomy

-- dołączony post:

Ale na sump by starczyło miejsca. Tylko to pewnie przerost formy nad treścią No i mam szafkę z płyty wiórowej więc pewnie szlak ja szybko trafi

Opublikowano

Koncepcja niezłą. Natomiast widziałem film makoka i zastanawiam się nad takim "kominem" pompa myślę że by wystarczyła Jebao Ac 2500 pobór mocy 22 W więc jak alfa 2 . Wydajność 2500l/h więc chyba sporo. Jedyne czego jej brak to regulacji obrotów Ale to chyba nie będzie duży problem

Komin z grzebieniem bym zrobił chyba na tylnej ścianie na środku . Boki będę miał widoczne więc szkoda aby był z boku panel ,czy jak to nazwać. Natomiast wylot bym dał na którymś z boków aby zapewnić cyrkulację. Myslicie że będzie potrzebne jakieś wspomaganie dodatkowe ? W panel wym włożył jakieś złoże do biologii gąbka i wata na górę.