Skocz do zawartości

New Life Spectrum Cichlid Formula

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś wie jak długi jest termin przydatności po wyjściu z fabryki?

Wtrącę tylko kilka słów obok tematu i powyższego pytania - nie kupuję i nie podaję pokarmów (niezależnie od producenta), które mają więcej niż rok od daty produkcji.

Dodatkowo bardzo ważnym tematem są warunki przechowywania, które u większości sprzedawców schodzą na dalszy plan.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

......postanowiłem spytać w temacie NLS bo częściowo temat też dotyczy tego pokarmu aczkolwiek moje pytanie odnosi się do innego pokarmu. Ale niech admin zadecyduje czy wydzielić czy zostawić tutaj.

....moim podstawowym pokarmem był do tej pory NLS Spectrum Cichlid Formuła . Ale niestety kończy mi się i jak się okazuje jedyny dystrybutor jakim jest zoofokus nie będzie go już ( ponoć) sprowadzał. Chciałbym go w związku z tym zastąpić jakimś innym , alternatywnym.. Całkiem przypadkowo dowiedziałem się ,że nasz kolega klubowy Mortis będzie sprowadzał i dystrybuował pokarmy firmy Northfin. Czy może jest ktoś kto używa , używał tego pokarmu i może coś więcej powiedzieć na jego temat? Mam nadzieję ,ze i Karol coś bliższego powie na jego temat!

• Dziękuję 1
Opublikowano
......postanowiłem spytać w temacie NLS bo częściowo temat też dotyczy tego pokarmu aczkolwiek moje pytanie odnosi się do innego pokarmu. Ale niech admin zadecyduje czy wydzielić czy zostawić tutaj.

....moim podstawowym pokarmem był do tej pory NLS Spectrum Cichlid Formuła . Ale niestety kończy mi się i jak się okazuje jedyny dystrybutor jakim jest zoofokus nie będzie go już ( ponoć) sprowadzał. Chciałbym go w związku z tym zastąpić jakimś innym , alternatywnym.. Całkiem przypadkowo dowiedziałem się ,że nasz kolega klubowy Mortis będzie sprowadzał i dystrybuował pokarmy firmy Northfin. Czy może jest ktoś kto używa , używał tego pokarmu i może coś więcej powiedzieć na jego temat? Mam nadzieję ,ze i Karol coś bliższego powie na jego temat!

Z tego co wiem to pokarmu firmy Northfin używa już jakiś czas kolega http://forum.klub-malawi.pl/member.php?u=15242

Może napisz do niego na priv i się popytaj...

Przepraszam na OT...

• Dziękuję 1
Opublikowano
Całkiem przypadkowo dowiedziałem się ,że nasz kolega klubowy Mortis będzie sprowadzał i dystrybuował pokarmy firmy Northfin. Czy może jest ktoś kto używa , używał tego pokarmu i może coś więcej powiedzieć na jego temat? Mam nadzieję ,ze i Karol coś bliższego powie na jego temat!

... Oj Andrzeju sprowadzał i dystrybuował to za dużo powiedziane. Prawdopodobnie w sierpniu będę miał trochę pokarmu na sprzedaż.

Coś więcej o pokarmie napiszę jak przetestuję go u siebie.

Tak ogólnie opiszę pokarm. Firma Northfin znajduje się w Kanadzie i ma wielu przedstawicieli na terenie całego świata. Firma używa jakiegoś patentu wytłaczania parowego i łagodnej formy gotowania do wytwarzania pokarmu tak by wszystkie wartości odżywcze i witaminy nie były niszczone. Pokarm wykonany jest z łatwo przyswajalnych składników morskich. Głównymi składnikami pokarmu są cały kryl arktyczny, śledź i sardynka. Dodatkowo znajdują się spirulina, astaksantyny, czosnek i mieszanki witamin.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Może się do Ciebie jakoś zgłoszę, lubię rybom urozmaicać pokarm.

Zapraszam, ale myślę, że na wrzesień wrzucę coś na sprzedaż bo sam przetestuję pokarm i zobaczę reakcję ryb.

Opublikowano

Z tego co pisałem z amerykanami wynika że to bardzo dobry pokarm (premium) porównywalny jakościowo z NLS itp. z tym że podobno mniej wodę brudzi w porównaniu do NLS.

Z samego składu również wynika że to bardzo dobry pokarm.

• Dziękuję 2
Opublikowano
Z tego co pisałem z amerykanami wynika że to bardzo dobry pokarm (premium) porównywalny jakościowo z NLS itp. z tym że podobno mniej wodę brudzi w porównaniu do NLS.

Z samego składu również wynika że to bardzo dobry pokarm.

Z tego co się orientuję to w USA obok NLS jest to najpopularniejszy pokarm dla pielęgnic.

Opublikowano

....po opisie a teraz Waszych opiniach coś więcej wiem:) Pamiętam moje opory przed NLS a jak się okazało przyczyna tkwiła w czym innym. Tak naprawdę Stasiu mnie przekonał do niego..Karolu...ja również jestem chętny na jego zakup..Kilogramów nie kupię ale te 100-200 na pewno. Mam nadzieję ,że będzie to fajny zamiennik NLS...

• Dziękuję 1
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.